Ovo su kineski vozovi koji će uskoro leteti od Beograda do Pešte! (VIDEO)

Planirano je da nakon obnove 400 kilometara duge pruge vozovi idu 160 km/h, a da se od Beograda do Budimpešte stiže za tri sata. Izgradnja pruge mogla bi da počne već od proleća

  • 27

O modernoj pruzi koja bi trebalo da spoji Beograd i Budimpeštu govori se već nekoliko godina, a nakon sastanka srpskog premijera Aleksandra Vučića s predsednikom Vlade Kine Lijem Kećijangom, na kome se razgovaralo o budućem projektu super brze pruge Beograd-Budimpešta, postalo je izvesno da će se građani Srbije uskoro "leteti" do mađarske prestonice.

Planirano je da nakon obnove 400 kilometara duge pruge vozovi idu 160 km/h, a da se od Beograda do Budimpešte stiže za tri sata. U Srbiji bi to značilo modernizaciju, koja podrazumeva da se teretni saobraćaj na pruzi odvija brzinom od 120 kilometara na sat, a putnički 160 kilometara.

Video: Youtube /Nikola Djuric

Glavni inženjer Kineske železničke korporacije (cHina Railway Corporation) He Huavu je u poslednjoj poseti Beogradu krajem prošle godine izneo predlog na osnovu iskustava iz Kine kako da se uradi modernizacija pruge upravo za pomenutu brzinu.

Tadašnji ministar saobraćaja Aleksandar Antić je tom prilikom kazao da bi prema prvobitnim procenama modernizacija deonice pruge u Srbiji koštala 885 miliona evra, a u Mađarskoj 1,5 milijardi evra.

Video: Youtube / Ömer Feyzoğlu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    10. septembar 2014 | 22:47

    A za Nis , crnu goru , skoplje?

  • Just me

    11. septembar 2014 | 00:33

    160 km/h super brzi vozovi? Vec decenijama u svetu idu i preko 400 km/h ajde molim vas :)

  • Vatromet

    10. septembar 2014 | 23:00

    Ova pruga ce biti korak ka razvoju Srbije,Vlada ce vratiti Srbiji stari sjaj koji odavno vec zasluzujemo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA