HRVATI LJUTI NA SRPSKOG KRALJA ČOKOLADE: Drašković uzeo 3 miliona evra od preduzetnice!

Predstavnik Rodoljuba Draškovića je smenio Sandru Vavru s mesta direktora firme i imenovao Srđana Vujevića koji je nakon toga počeo celo poslovanje da prenosi na firmu koja je bila u vlasništvu brata Vuka Draškovića

  • 12

Zbog sumnji da je Svislajon 2008. godine pri preuzimanju udela u poslu proizvodnje čokolade kompaniju iz Siska oštetio za oko 3 miliona evra, hrvatska policija je dobila nalog da ispita srpskog kralja čokolade Rodoljuba Draškovića, brata političara Vuka Draškovića.

On će biti priveden zagrebačkoj policiji na ispitivanje, koja će ga tražiti putem međunarodne policijske saradnje, buduće da prema informacijama suda Drašković živi u Beogradu.

Sud je doneo odluku da se ispita Drašković, ali i još dva direktora - Srđan Vujević i Vladimir Dedić, na osnovu predloga koji je protiv njih podnela preduzetnica Sandra Vavra.

Naime, ona je zajedno sa Draškovićem 2008. godine bila suvlasnik sisačke kompanije DRD Swisslion d.o.o. Vavra je tada bila manjinski partner sa 20 odsto vlasništva, dok je Drašković imao 80 odsto vlasništva.

Međutim, 29. septembra 2008. godine Draškovićev predstavnik je Vavru smenio s mesta direktora firme i imenovao Vujevića. Prema njenim tvrdnjama, Vujević je potom počeo celo poslovanje da prenosi na firmu čija je bila u vlasništvu Draškovića.

Vavra je prijavila i da je Vujević u roku od godinu dana od njene smene na taj način oštetio kompaniju za oko 3 miliona evra.

(Telegraf.rs / Izvor: jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dalibor

    10. septembar 2014 | 17:19

    OVAJ GOSPODIN GULI SVE REDOM OD SRBIJE, HRVATSKE A BOGAMI I TREBINJA.SVE NA FORU JEDNA FIRMA PLACA I POZAJMLJUJE DRUGOJ I TAKO SVE DO STECAJA... ,,PAMETNI GACANIN,,

  • Komsija

    10. septembar 2014 | 20:01

    Hoce li neko od ovih draskovica da odgovara za nesto...mnogo au bahati

  • Pile

    10. septembar 2014 | 20:01

    A kako je stekao Swislion? Aj malo detaljnije o tome.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA