PUTIN: Zapad koristi ukrajinsku krizu da bi oživeo NATO

-Mi smo već rekli da ćemo biti primorani da preduzmemo odgovarajuće mere radi naše bezbednosti- izjavio je ruski predsednik

  • 39

Ruski predsednik Vladimir Putin optužio je danas zapadne zemlje da koriste ukrajinsku krizu za "oživljavanje" NATO-a. 

Kriza u Ukrajini koju su u osnovi izazvali i stvorili neki naši zapadni partneri, sada se koristi za oživljavanje tog vojnog bloka - izjavio je Putin.

Prošle nedelje na samitu NATO je odlučeno da se formira specijalna jedinica vrhunskih mogućnosti, koja će brojati više hiljada vojnika na istoku Evrope. U slučaju opasnosti od Rusije, snage bi mogle biti upućene i izvan Evrope u borbu sa islamskim vojnicima.

Na sastanku predstavnika vojne industrije i članova Generalštaba ruske vojske Putin je izjavio:  "Mi smo već rekli da ćemo biti primorani da preduzmemo odgovarajuće mere radi naše bezbednosti".

Rusi su dva dana pre samita NATO najavili prilagođavanje svojih vojnih sposobnosti i mogućnosti zbog jačanja NATO snaga na svojim granicama.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • cola

    10. septembar 2014 | 18:52

    NATO je živ i zdrav, bolje brini da nadjes boljeg plastičnog hirurga, ovaj te unakazio!

  • ANTE BAN

    10. septembar 2014 | 21:40

    Ruski car ne shvaća da je NATO DOBROVOLJNO udruženje! Nema prisile! Ali- ako koja država to želi, a mnoge žele, car Putin bi ih nasilno sprečavao, posebno one u susjedstvu. Kao da je ovo vrijeme Napoleona ili svjetskih ratova.Previše Putin živi u prošlosti.

  • Srb

    10. septembar 2014 | 19:32

    Ma gazi bre redom! Putine Srbine!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA