TRAGEDIJA: Preminuo mladić (19) koga je udarila struja!

Jagodinac Daniel Đorđević (19), koga je na Železničkoj stanici u Jagodini udarila struja preminuo uprkos naporima lekara. Mladiću je bilo sprženo 80 odsto tela

  • 4

Daniel Đorđević (19), koga je pre nekoliko dana na vagonu na železničkoj stanici udarila struja jačine od 25.000 volti, podlegao je povredama početkom nedelje.

Uprkos naporima lekara Klinike za opekotine, plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju Kliničkog centra Srbije u Beogradu da spasu mladića kom je od struje stradalo gotovo 80 odsto kože, on izgubio najtežu bitku u životu.

Još uvek nije poznat tačan razlog zbog kog se Đorđević popeo na krov vagona i došao u dodir sa kontaktnom mrežom pod naponom oko 150 puta jačim od kućnog, prenose "Novosti".

Zoran Petrović, načelnik odeljenja za kontaktnu mrežu Sektora za elektrotehničke poslove u "Železnicama Srbije", objašnjava da do električnog udara može doći direktnim, ali i indirektnim dodirom sa delovima kontaktne mreže koji su pod naponom.

- Penjanjem na vučna i vučena vozila koja se nalaze ispod voznog voda kontaktne mreže zalazi se u zonu opasnosti, a to je prostor manji od dva metra svuda unaokolo od delova kontaktne mreže pod naponom - objasnio je on.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JA

    11. septembar 2014 | 00:16

    I vrapci vec znaju sta se desava u takvim situacijama. Na sta li samo misle dok se pentraju.

  • 1

    11. septembar 2014 | 06:16

    Ljudi, pazite sta radite 2 metra je dovoljno da vas struja udari, a 30cm vas sigurno ubija.

  • ddd

    11. septembar 2014 | 17:04

    Kolko su ljudi poginuli zbog ovakve glupost,kad ce ljudima vise doci u glavu da ne rade ovakve glupost?! SRBIJO?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA