BORBA ZA BOLESNU DECU: Krenula peške od Banje Koviljače do Beograda! (VIDEO)

Gorica Petrović iz Banje Koviljače krenula je peške ka Beogradu kako bi skrenula pažnju na sve bolesne koji su ugroženi u majskim poplavama, a koje niko od nadležnih nije posetio

  • 3

Majka bolesne devojčice Gorica Petrović krenula je jutros iz Banje Koviljače peške do Beograda u znak protesta, jer im kuća uništena u majskim poplavama još nije obnovljena tako da devojčica živi u nehumanim uslovima.

Gorica Petrović je iz Banje Koviljače krenula u osam sati ka Ministarstvu za rad i socijalna pitanja, a određena joj je policijska pratnja. Maršruta kojom će ići je Banja Koviljača, Loznica, Šabac, Platičevo, Grabovci, Buđanovci, Beograd.

- Moje dete živi u nemogućim uslovima gde bi se i zdrav čovek razboleo. Pred našim problemima oči zatvaraju i lokalne i državne institucije. Iz tog razloga krećem peške za Beograd - rekla je Tanjugu Gorica Petrović i dodaje da njen polazak nije pretnja nikome već borba za svu bolesnu decu koja su poplavljena i zaboravljena.

Njena trinaestogodišnja devojčica boluje od pet retkih bolesti, a na klinici Adžibadem u Turskoj potvrđena je hemofilija i još nekoliko propratnih dijagnoza. Porodica Petrović pretrpela je ogromnu štetu u majskim poplavama, čak su i lekovi devojčice bili poplavljeni.

Majka bolesne devojčice kaže da njen protest nije politički motivisan, već želi da skrene pažnju na sve bolesne i ugrožene koje niko od nadležnih od majskih poplava nije posetio.

- Od majskih poplava stizala su samo obećanja a kada sam podnela zahtev MUP-u da u znak protesta želim da krenem peške za Beograd odmah je stigla uplata za poplavu i počele su da stižu razne humanitarne organizacije. Cilj nije ispoštovati samo mene, moju kuću i moje dete, već sve ljude i svu decu, prvenstveno bolesnu - naglasila je Petrović.

Majka bolesne devojčice kaže da očekuje da u Beograd stigne u ponedeljak ili utorak. Ona na grudima nosi natpis "I ja sam majka", a na leđima natpis sa podrškom za svu bolesnu, zaboravljenu i u poplavama ugroženu decu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MARA

    11. septembar 2014 | 15:25

    Bravo zeno !svaka cast

  • Taki Laki

    11. septembar 2014 | 15:13

    Bravo majko!!! Nemam takav problem, hvala bogu, ali bih krenula sa tom heroinom zbog drugih, zbog onih koji imaju problem, samo da nemam bebu.

  • iva

    11. septembar 2014 | 15:40

    Bez komentara

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA