ALARMANTNO: Broj džihadista se utrostručio!

Od juna ove godine, kako su krenuli njihovi "vojni uspesi" i kako je proglašen kalifat, broj džihadista se utrostručio, saopštava CIA

  • 23

Islamska država ima između 20.000 i 31.500 ekstremističkih boraca u Iraku i Siriji, saopštila je američka Centralna obaveštajna služba (CIA), ukazujući da ih je ranije bilo oko 10.000.

- CIA na osnovu novih bezbednosnih izveštaja od maja do avgusta procenjuje da Islamska država (IS) sada broji između 20.000 i 31.500 boraca širom Iraka i Sirije - saopštio je portparol ove obaveštajne službe Rajan Trapani, a prenosi AP.

Ove nove brojke pokazuju da je do povećanja anžovanih militanata došlo od juna i da njihova povećana mobilizacija koincidira sa vojnim "uspesima" džihadista i proglašenjem kalifata, naveo je portparol CIA.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tata Ikun

    12. septembar 2014 | 13:02

    Gospodo iz CIA, odličan ste posao napravili. Napravili ste ove islamiste da razore Siriju umesto vas, a sad kad su se raširili, imate odličan razlog i mesto gde ćete sledećih par godina da rasipate bombe. Uz to, Rusi ne mogu da se bune, svi su na vašoj strani. Ovamo ste zavadili Evropu i Rusiju pomoću svojih evropskih pulena. Eto boljitka za Ameriku! ccc... Kako bi bilo lepo da vas nema...

  • Ssasa

    12. septembar 2014 | 10:28

    Rastu ko korov, zato poprskati totalom!

  • Mašina

    12. septembar 2014 | 10:58

    Brate prvi put u životu da navijam za amere

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA