MAJKA UBIJENOG NOVINARA: Obama mi je pretio tužbom ako pokušam da otkupim život svog sina! (VIDEO)

U potresnoj ispovesti majka Džejmsa Folija nije štedela reči, pa je tako pokušaj spašavanja njenog sina nazvala sramotnim i šokantnim. Takođe, napomenula je i kako je njen sin žrtvovan zbog manjka komunikacije i patriotizma

  • 17

Dijana Foli, majka američkog novinara Džejmsa Folija koga je prošlog meseca pogubila Islamska država, u razgovoru za CNN iznela je svu gorčinu koja joj je ostala nakon gubitka sina. Tokom tog intervjua žestoko se obrušila na administraciju Baraka Obame koja joj je, kako ona kaže, pretila tužbom ukoliko pokuša da otkupi sina.

- Džejms je pogubljen na najstrašniji mogući način. Žrvtvovan je zbog manjka koordinacije, komunikacije i patriotizma. Mi kao porodica moramo pronaći način kako ćemo se nositi sa time - rekla je očajna majka pogubljenog novinara.

Gospođa Foli je napomenula i da su joj američki zvaničnici rekli da neće vršiti nikakvu razmenu za njenog sina, kao i da neće biti nikakve akcije spasavanja. Ovim putem kritikovala je i tvrdnje iz Pentagona prema kojima su pokušali da spasu Džejmsa Folija , ali da su tom prilikom upali u pogrešnu bazu.

U razgovoru za CNN, očajna majka je rekla kako je njena porodica znala gde se Džejms nalazio. Dok je bio u Siriji, dva puta je mesecima bio na istom mestu otkako je zarobljen 2012. godine.

Razočarana je činjenicom da je za vojnu akciju trebalo čekati toliko dugo, rekla je kako je cela operacija, koju je ministar obrane Čak Hejgel nazvao besprekornom, zapravo bila očajna. Gospođa Foli je u razgovoru potvrdila i to da je FBI od njene porodice tražio informacije o Džejmsu.

- Sve smo znali pre njih ili pre bilo koga. Svi su bili ljubazni, ali FBI nas je iskorišćavao kako bi došao do informacija - rekla je gospođa Foli dodajući kako su im sve govorili jer su želeli da urade sve što mogu kako bi spasili Džejmsa.

Pogledajte celu potresnu ispovest gospođe Foli:

(Telegraf.rs / Izvor: kxly.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DD

    12. septembar 2014 | 17:36

    TAKO RADI NOBELOVAC

  • dosla je istina nestalo je lazi

    12. septembar 2014 | 16:44

    Kao sto rekoh laz se razotkrije uvijek,nudili su razmjenu ili otkup ali obama je odbio i osudio svoje spijune na smrt...

  • kingston

    12. septembar 2014 | 17:39

    Obama se igra Boga

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA