Radonjiću i Romiću još mesec dana pritvora!

Pritvor im je produžen jer postoji opravdana sumnja da su izvršili krivično delo teško ubistvo za koje je propisana kazna zatvora preko 10 godina, a način izvršenja krivičnog dela i posledica su doveli do takvog uznemirenja javnosti koja može ugroziti nesmetano i pravično vođenje tog krivičnog postupka

  • 10

Apelacioni sud u u Beogradu potvrdio je rešenje Specijalnog suda kojim je zbog uznemirenja javnosti ponovo produžen pritvor za još 30 dana dvojici bivših pripadnika Državne bezbednosti Milanu Radonjiću i Ratku Romiću, okrivljenih za ubistvo novinara i vlasnika "Dnevnog telegrafa" Slavka Ćuruvije 1999. godine.

Pritvor im je produžen jer postoji opravdana sumnja da su izvršili krivično delo teško ubistvo za koje je propisana kazna zatvora preko 10 godina, a način izvršenja krivičnog dela i posledica su doveli do takvog uznemirenja javnosti koja može ugroziti nesmetano i pravično vođenje tog krivičnog postupka, rekla je portparol Apelacionog suda Mirjana Piljić.

U obrazloženju odluke se navodi da se način izvršenja krivičnog dela ogleda u postojanju opravdane sumnje da je ubistvo izvršeno u toku dana u centru grada, na mestu gde se nalazi veći broj ljudi. To prema stavu suda, ukazuje na posebnu surovost i drskost u nameri izvršenja krivičnog dela koje je okrivljenima stavljeno na teret, dok se težina posledice izvršenja ogleda se u lišenju života Ćuruvije, navela je Piljić.

Sud dalje, kako je navela, podseća da su Radonjić i Romić u to vreme bili pripadnici resora DB-a, odnosno da državni službenici koji su bili dužni da štite javni poredak Srbije, kao i da je krivično delo za koje se terete izvršeno 1999. godine, a tek nakon 15 godina su otkriveni izvršioci.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mole

    12. septembar 2014 | 22:42

    E ovi bas izgledaju nevino E drzavo koga ti cuvas

  • Grom

    13. septembar 2014 | 14:21

    Proso voz kroz kukuruz

  • srpski radikal vukovar

    13. septembar 2014 | 09:29

    Pustite ove ljude radili su po pravilima sluzbe i jedan Izdajnik manje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA