Papa Franja: "Treći rat" se vodi parcijalno, uz zločine, masakre i uništavanja!

- U današnjem svetu, iza scene, postoje interesi, geopolitičke strategije, žudnja za novcem i vlašću, a postoji i proizvodnja i prodaja oružja - rekao je papa

  • 16

Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franja osudio je danas one koji profitiraju od "ratnog ludila" i pozvao svet da ne bude ravnodušan prema opasnosti "Trećeg svetskog rata" za koji se, kako je rekao, može reći da je delimično počeo.

Papa je pred oko 10.000 vernika na austrougarskom vojnom groblju Redipulja u severoistočnoj italijanskoj provinciji Gorica, na granici sa Slovenijom, gde učestvuje u obeležavanju stogodišnjice početka Prvog svetskog rata, rekao da se "Treći rat" vodi "parcijalno, uz zločine, masakre, uništavanja", preneo je Asošijeted pres.

- U današnjem svetu, iza scene, postoje interesi, geopolitičke strategije, žudnja za novcem i vlašću, a postoji i proizvodnja i prodaja oružja - rekao je papa, a prenosi Frans pres.

- Senka Kaina lebdi nad nama danas na ovom groblju. Vidi se ovde. Vidi se od 1914. do naših dana. Vidi se čak do danas - kazao je poglavar Rimokatoličke crkve.

Papa Franja je rekao da "ratovi uništavaju nade i težnje generacija", osuđujući "sve ratove svih vremena - preneo je Itar-Tas s.

Francuska novinska agencija podseća da se deda pape Franje borio u italijanskoj ofanzivi protiv Austrougarske monarhije tokom Prvog svetskog rata 1917. i 1918. godine na bojnim poljima kod Redipulje, podsećaju agencije.

U Redipulji se nalazi spomen-grobnica u kojoj je sahranjeno približno 100.000 žrtava iz Prvog svetskog rata.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA