NE KORISTITE STARE PLINSKE BOCE: Dvoje povređenih u eksploziji!

Do eksplozije je došlo, najverovatnije zbog starosti plinske boce od tri litara, a povređeni su pokušavali da kuvaju kukuruz

  • 8

Gavrilo T. ( 66) iz Lazarevca i Dragan N. ( 53) iz sela Toponica kod Žitorađe zadobili su opekotine drugog i trećeg stepena kada je eksplodirala plinska boca u garaži u selu Konjarnik kod Žitorađe.

Do eksplozije je došlo, najverovatnije zbog starosti plinske boce od tri litara, a povređeni su pokušavali da kuvaju kukuruz. Nakon što im je ukazana pomoć, kako kaže portparol prokupačke Opšte bolnice „Dr Aleksa Savić“ dr Marija Despootović Gavrilo T. je zbog ozbiljnosti povreda upućen na dalje lečenje u niški Klinički centar, a Dragan N. je zadržan na lečenje na Odeljenju hirurgije prokupačke bolnice.

(B. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki VRS

    14. septembar 2014 | 14:24

    Nema veze koliko je stara boca,bitna je ispravnost nepovratnog ventila na boci.Dosta nasih ljudi cak i ne koristi ventil pa uslijed nestrucnog rukovanja dodje do eksplozije.Starost boce nije ni malo bitna ako je boca propisno skladistena,isto ce eksplodirati i nova i stara ako je prazna i pritisak u njoj ispod dozvoljenog.Tada se otvoren plamen "uvlaci" u bocu crijevom i dolazi do eksplozije,narociti ako nema nepovratnog ventila ili je pokvaren.

  • Boki

    14. septembar 2014 | 13:06

    Ma odakle znate da je u pitanju stara plinska boca. Mozda je doslo do nekog kvara na uredjaju...

  • gradjanin X

    14. septembar 2014 | 22:27

    A kad će neko da se pozabavi uličnim prodavcima kokica i kukuruza koji su tempirane bombe na najfrekventnijim mestima sa decom u gradovima Srbije? Dok ze ne dogodi neka nesreća verovatno neće niko....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA