SAJBER NAPAD: Hakeri oborili sajt Ispovesti!

Grupa hakera „Srpski Haksori“ oborila je sajtove Ispovesti.com i Ispovesti.rs. "Na ovim sajtovima korisnici često ostavljaju svoje najdublje tajne. Vlasnik sajta namerno je odlučio da čuva IP adrese korisnika", kažu oni

  • 8

Grupa hakera „Srpski Haksori“ oborila je sajtove Ispovesti.com i Ispovesti.rs zbog navodne zloupotrebe privatnih podataka korisnika.

- Na ovim sajtovima korisnici često ostavljaju svoje najdublje tajne. Vlasnik sajta namerno je odlučio da čuva IP adrese korisnika - kažu ovi hakeri.

Na sajtu, međutim, piše da Ispovesti.com „može u skladu sa zakonom prikupljati određene podatke o korisnicima dobijene tokom korišćenja portala“, što se odnosi „isključivo na podatke o računaru i internet provajderu“.

Stručnjaci za računarsku bezbednost kažu da posedovanje IP adrese ne predstavlja kršenje zakona.

- Kada je korisnik na internetu, provajder mu dodeli IP adresu i samo on može da zna ko se krije iza nje, i to samo uz sudski nalog. To što vlasnik bilo kog sajta u evidenciji beleži IP adrese nije rizično za korisnike - kaže Dragan Popović, stručnjak za IT bezbednost.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA