ZATVOR ZA PROFESORE: Student im diplomirao iz Amerike!

Profesori DIF-a u Nišu Saša Marković, Aleksandar Joksimović i Slobodan Stojiljković su kao članovi komisije za odbranu diplomskog rada omogućili Negovanu Stankoviću da nezakonito stekne fakultetsku diplomu jer se 30.12. 2011. godine, kada je navodno diplomirao, nalazio u Americi

  • 8

Saša Marković, Aleksandar Joksimović i Slobodan Stojiljković, profesori Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu, osuđeni su na po šest meseci zatvora zbog izdavanja diplome studentu, koji je u vreme navodne odbrane diplomskog rada, bio u Americi.

Kako se navodi u nepravosnažnoj odluci niškog Osnovnog suda oni su kao članovi komisije za odbranu diplomskog rada omogućili Negovanu Stankoviću da nezakonito stekne fakultetsku diplomu jer se 30.12. 2011. godine, kada je navodno diplomirao, nalazio u Americi.

Kako je utvrdjeno tokom sudskog postupka, oni su najpre izmenili odluku Nastavno naučnog veća ovog fakulteta kojom je za predsednika komisije bio imenovan profesor Dragan Nejić, na čije su mesto postavili Slobodana Stojiljkovića. Zatim su sačinili lažni izveštaj komisije u kojem su naveli da je Negovan Stanković odbranio diplomski rad na temu "Metodika obučavanja elemenata tehnike i taktike u rukometu" i to sa desetkom.

Svi optuženi profesori negirali su krivicu, tvrdeći da je Negovan legitimno stekao akademsko zvanje. Međutim, ključni dokaz tužilaštva bio je izeštaj policije da je Stanković 28. oktobra 2.010. godine napustio zemlju, te da nema dokaza da je na dan odbrane diplomskog rada bio u Srbiji.

(D. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Даре

    15. septembar 2014 | 17:57

    Е такоц..xапси багру

  • Robin

    15. septembar 2014 | 17:49

    Aaaaahhaaaa sad znam kako je jedan moj bivsi drug zavrsio ovaj fakultet posle sedam godina

  • љути четник чека Шешеља

    15. septembar 2014 | 16:39

    Ако, мамини и татини синови

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA