OTKRIVENA JEZIVA TAJNA: Namerno potopili brod sa izbeglicama?

Tokom plovidbe, izbeglice su bile primorane da nekoliko puta menjaju brod, na šta su ih primorali krijumčari. Brod je bio pun izbeglica iz Sirije, Palestine, Sudana i Egipta

  • 2

Dva Palestinca, spašena iz mora kod Malte, tvrde da su preživeli potapanje broda od strane krijumčara. Na brodu je bilo oko 500 izbeglica, saznala je Međunarodna organizacija za migracije. Oni dodaju da su krijumčari namerno udarali njihov brod pramcem njihovog većeg broda, dok ga nisu prevrnuli.

Pored njih, spašeno je još 9 brodolomaca. Iz Međunarodne organizacije za imigracije pretpostavljaju da su ostali najverovatnije nestali u moru.

Prema izjavama dvojice preživelih, brod je bio pun izbeglica iz Sirije, Palestine, Sudana i Egipta. Brod je isplovio 6. septembra iz egipatske luke Demijeta, a izbeglice su pronađene 11. septembra.

Tokom plovidbe, izbeglice su bile primorane da nekoliko puta menjaju brod, na šta su ih primorali krijumčari. Na kraju su završili na manjem brodu gde nije bilo mesta za sve. One koji su odbili da pređu na taj brod krijumčari su potopili, da bi zatim otplovili posle sukoba.

Inače, italijanska policija je u poslednjoj akciji spasila 2.380 izbeglica sa brodova koji su besciljno plovili Sredozemnim morem.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • toplistanadrealista

    15. septembar 2014 | 20:21

    Ja to godinama tvrdim!

  • N&N

    15. septembar 2014 | 21:27

    E jadan narod!Ne bi oni nikuda isli da im je tamo dobro vec od muke...a ivi sta su sve zbog para spremni napraviti,jeza da te uhvati!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA