Eksplodirala mu plinska boca dok je kuvao kafu!

Vinko Kavedžija pravim čudom prošao samo sa lakšim povredama u eksploziji plinske boce u Zabrđu, kod Kotor Varoša. On je uz pomoć komšija brzo prevezen u bolnicu

  • 4

U kući porodice Kavedžija, u selu Zabrđu kod Kotor Varoša, obično kuvanje kafe moglo je da se završi kobno po Vinka Kavedžiju koji je iz Zagreba došao na nekoliko dana u rodno selo. On je krenuo je da skuva prvu jutarnju kafu i u trenutku kada je upalio šibicu nad šporetom na plin eksplodirala je plinska boca, a on je zadobio povrede od udara.

Brzom reakcijom komšija Vinko je brzo prevezen u bolnicu gde je pregledan i otpušten na kućno lečenje. Otac povređenog Vinka, Stipe Kavedžija, odmah pošto je dobio vest da je došlo do eksplozije u kući u Zabrđu došao je iz Zagreba, prenose "Novosti".

- Ovo je neverovatno. Vinko je imao mnogo sreće jer je kuća demolirana. Eksplozija je bila jaka, ali on je prošao sa manjim povredama. Kakva je eksplozija bila pokazuje i prizor kuće koja je potpuno uništena. Izbijeni su vanjski zidovi i krov je srušen - ispričao je Stipe.

Komšije kažu da je eksplozija bila neverovatna.

- To je odjeknulo na kilometre. Mislili smo da je grom pukao negde. Ubrzo se zadimilo iz kuće Kavedžija i shvatili smo da je tamo nešto eksplodiralo. Prizor je bio stravičan, kuća se urušila, a Vinko je uspeo da nekako istrči pred kuću - ispričale su komšije.

U policiji kažu da će istražiti uzroke nesreće i da je prema prvim informacijama moguće da Vinko veče pre nije dobro zavrnuo plin ili čak i da je boca sama od sebe počela da pušta plin.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Haj

    17. septembar 2014 | 09:37

    Nije Vinko kriv več boce koje se slabo kontrolišu.

  • Даре

    17. septembar 2014 | 10:43

    Па тај плин неби унео у кућу да је 20 динара боца...

  • dr dabic

    17. septembar 2014 | 11:10

    Nije plinska boca upaljac ziipo uvek treba provjeriti dali pusta plin braco drva su za nas

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA