CEO REGION NA PUTU ZA ROVINJ: Sve je spremno za početak Weekend Media Festivala (FOTO) (VIDEO)

- Najveći izazov nam je da ostanemo zanimljiv i relevantan festival. Sudeći po interesu i prijavama, mislim da smo u tome uspeli - istakao je direktor festivala Tomo Ricov

  • 0

U Rovinju je sve spremno za početak 7. Weekend Media Festivala, najvećeg regionalnog okupljanja komunikacijske industrije, ali sve više i drugih poslovnih sektora.

Pod pokroviteljstvom Adris grupe, u pet dvorana stare Fabrike duvana u sledeća tri dana će se održati oko pedeset predavanja, panela, prezentacija i radionica, a u noćnim programima učesnike Weekenda čekaju atraktivni nastupi vodećih regionalnih DJ-a, Psihomodo Popa i The Frajli.

Direktor festivala Tomo Ricov je istakao da je razlog za dolazak u Rovinj u trećem vikendu septembra svake godine sve više.

- Stalno uvodimo novitete, pa tako ove godine imamo dodatnu dvoranu rezervisanu samo za radionice, jer želimo da ljudi odu iz Rovinja s vrlo praktičnim znanjima. Na panelima postavljamo i neka teška pitanja, ali uveče nudimo vrhunsku zabavu i opuštanje. Najveći izazov nam je da ostanemo zanimljiv i relevantan festival. Sudeći po interesu i prijavama, mislim da smo u tome uspeli - rekao je on.

Direktor programa Nikola Vrdoljak je rekao da program Weekenda nudi bogat izbor događaja koji se odvijaju u pet dvorana paralelno. Na sve njih je, naravno, nemoguće stići, ali širina ponude jedna je od najvećih prednosti festivala.

- Svaki naš posetilac može da prikaže svoju verziju Weekenda i da ponese iz Rovinja svoj lični doživljaj i znanje koje mu je potrebno. Paneli i predavanja koje želim da preporučim je mnogo, ali verujem da imamo veoma zanimljiv program i da će svi koji dolaze u Rovinj uživati i naučiti nešto - poručio je Vrdoljak.

Inače, Adris grupa je od početka glavni partner Weekend Media Festivala.

- Ovaj festival je zaista prelepa priča koja spaja kreativnost i sjajne potencijale Rovinja, a to pokazuje na najbolji način uz pomoć turističkih potencijala grad. Srećni smo što možemo da pridonesemo i ovom događaju - istakao je direktor korporativnih komunikacija Adris grupe Predrag Grubić.

Interes za 7. Weekend Media Festival nadmašuje prethodne godine, pa su smeštajni kapaciteti u Rovinju skoro popunjeni. Svi rekordi ove godine su oboreni i revija reklamnih agencija BalCannes i nagrada SoMo Borac. Za BalCannes, marketingški događaj godine u regionu, prijavilo se čak 147 projakata (65 više nego prošle godine), a za SoMo Borac je pristiglo 135 prijava što je za 35 više u odnosu na prošlu godinu.

Na 7. Weekend Media Festivalu se očekuje više od 4.000 učesnika, među kojima preko 500 akreditovanih novinara, više od 130 predavača, panelista i voditelja radionica, kao i preko 300 studenata iz čitavog regiona.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA