ZBOG PUTINA: Ruski milijarder izgubio 8 milijardi! (VIDEO)

Vladimir Jevtušenko se nalazio na 15. mestu na Forbsovoj listi najbogatijih Rusa, a 210. na svetu po vrednosti imovine. Nakon hapšenja, akcije njegovih kompanija su u roku od jednog dana opale za skoro devet milijardi tržišne vrednosti

  • 19

Vladimir Jevtušenko, šef holding kompanije Sistema iz Rusije, optužen je za pranje novca, a vrednost njegove imovine je u toku jednog dana opala za skoro devet milijardi tržišne vrednosti.

Jevtušenkov je stavljen u kućni pritvor pod optužbom za pranje novca, saopštio je u utorak Istražni komitet Rusije.

Od kako je Jevtušenko pod istragom investitori su se povukli, a njegova druga kompanija Bašnjeft je ispala sa liste najboljih, a akcije Sisteme su se umanjile za 17 odsto do podneva, što je ukupan pad od 32,5 odsto.

Dodatni pritisak je stvorila i odluka investicione banke UBS, koja je odlučila da kompaniju Bašnjeft skine sa liste najpovoljnijih kompanija za investicije.

Posledice nisu ni malo bezbolne, jer su na kraju akcije kompanije Sistema opale za 3,4 milijardi, MTS-a 3,5 milijardi, a kompanije Bašnjeft 2 milijarde tržišne vrednosti.

Inače, Vladimir Jevtušenkov je bio 15. Rus na Forbsovoj listi najbogatijih, a 210. na svetu po vrednosti imovine.

(Telegraf.rs / Izvor: gazeta.ru)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gringooo

    17. septembar 2014 | 17:49

    Zbog Putina Rusija tone lakopo

  • Rama iz ciriha

    17. septembar 2014 | 19:24

    Ovo je tek pocetak jucer Sam citao da u rusiji inflacija pocelo naglo da raste sami Rusi ce ga ubijaju Putina za koji Dan videcete i uvericete se sami toje istina.obicnog gradjana ako ne stane hleb ne preostaje nista drugo samo trazi sekiru da ubija

  • NL

    17. septembar 2014 | 16:22

    Putin je krmak !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA