ZA LJUBITELJE TRILERA: Stigla nova knjiga autora "Močvare" (FOTO)

Predodređen da postane klasik u svetu krimi žanra, „Grobna tišina“, drugi u nizu serijala o inspektoru Erlenduru, jedan je od najsavršenijih romana trilera poslednjih godina

  • 0

Izdavačka kuća "Booka" predstavlja novi roman vodećeg skandinavskog krimi pisca Arnaldura Indridasona, našoj publici poznatog po hit romanu „Močvara“.

Predodređen da postane klasik u svetu krimi žanra, „Grobna tišina“, drugi u nizu serijala o inspektoru Erlenduru, jedan je od najsavršenijih romana trilera poslednjih godina.

Dugi niz godina brdoviti deo grada je bio nenaseljen i inspektor Erlendur i njegov tim se nadaju da je ljudski skelet koji je pronađen na gradilištu pripadao nekoj nesrećno nestaloj osobi.

 

Međutim, stvari nikada nisu tako jednostavne. Tu se krije još nekoliko tragičnih priča: o nasilju, propaloj ljubavi, lojalnosti i porodičnoj sramoti. Malo je svedoka koji su još uvek ili živi ili voljni da ispričaju svoju verziju, ali čak i tajna odneta u grob ne može ostati zauvek skrivena. Ranije pokrenute životne priče glavnih junaka ovog serijala prepliću se sa pričom o istrazi.

Za ovo delo Arnaldur Indridason dobio je nagradu Gold Dagger za najbolji krimi roman godine u svetu i potvrdio svoju poziciju vodećeg skandinavskog pisca trilera.

Arnaldur Indridason (1961) najuspešniji je islandski pisac već više od decenije. Najpoznatiji je po serijalu romana o policijskom inspektoru Erlenduru, i njegovi romani zaposedaju vrhove top lista u većini evropskih zemalja.

Čak dvaput je osvojio nagradu Glass Key za najbolji skandinavski kriminalistički roman. Živi u Rejkjaviku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA