Brat predsednika opštine Doljevac predao se posle pet meseci skrivanja!

Z. Lj. bio je u bekstvu od 9. aprila, a poternica za njim raspisana je 27. maja. Osumnjičen je za zloupotrebu službenog položaja, falsifikovanje službenih isprava i zloupotrebe odgovornog lica

  • 3

Policiji u Nišu danas se predao Z. LJ.(45) iz Pukovca koji je bio u bekstvu od 9. aprila ove godine, saopšteno je iz Policijske uprave. Poternica za njim raspisana je 27. maja.

Sumnja se da je Z. LJ. sa još 11 osoba izvršio krivična dela zloupotrebe službenog položaja, falsifikovanja službenih isprava i zloupotrebe odgovornog lica čime su oštetili budzet Republike Srbije i opštine Doljevac za više od 40 miliona dinara, navode iz policije.

Osumnjičeni je, kako se dodaje, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu sproveden u pritvorsku jedinicu Kazneno-popravnog zavoda.

Kako prenosi "Blic", u pitanju je Zoran Ljubić, vlasnik i direktor preduzeća "Vodogradnja", brat predsednika opštine Doljevac, Gorana Ljubića Međarca.

Zoran Ljubić sumnjiči se, između ostalog, da je oštetio republički budžet za 2,56 miliona dinara jer od 2008. do 2012. godine "Vodogradnja" nije uplatila vodoprivrednu taksu za izvađeni šljunak iz Južne Morave. Takođe, sporno je i neplaćanje 16,5 miliona dinara poreza na kapitalnu dobit.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    18. septembar 2014 | 22:35

    Ma mnogo ga je briga, odlezace 2 godine i ostace mu milioni. Te pare ne bi zaradio dok je ziv na legalan nacin..

  • goran

    18. septembar 2014 | 22:35

    kukuruz je obran,nema vise gde da se krije.

  • $

    19. septembar 2014 | 07:44

    Biće kažnjen kao i ostali

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA