Tajna seksi haljine koja je potresla Holivud! (VIDEO)

Saznajte sve što niste znali o čuvenoj sceni iz filma "Sedam godina vernosti" u kojoj je milionima ljudi širom sveta zbog bele haljine Merilin Monro na trenutak zastao dah

  • 0

Ove sedmice navršava se tačno 60 godina otkako je Merilin Monro zakoračila na otvor podzemne železnice u Njujorku i ušla u istoriju pop kulture.

Kultna scena iz filma "Sedam godina vernosti" (The Seven Year Itch) Bilija Vajldera snimljena je u septembru 1954. godine, a britanski Gardijan otkriva nekoliko zanimljivih podataka o ovoj sceni i Merilin Monro koje možda niste znali

Snimanje ove scene u Njujorku, na uglu Avenije Leksington i 52. ulice bilo je zakazano za jedan sat posle ponoći. Merilin i ekipu dočekale je nekoliko hiljada posetilaca i više od 100 fotografa. Glumica je morala da ponovi scenu čak 14 puta, piše Guardian.

Ipak, konačna verzija koja je ušla u film snimljena je u Foksovom studiju u Kaliforniji, iako su u promotivne svrhe korišćene fotografije sa njujorškog snimanja.

Merilin je vodila računa oko toga šta će "pokazati" u filmu, pa je tako pažljivo krotila svoju haljinu, a da bi se dodatno osigurala od neželjenih snimaka, nosila je dupli veš.

Fanovi su i film i scenu dočekali sa oduševljenjem, bila je zadovoljna i kritika ali ne i Merilin tadašnji suprug, legendarni sportista Džoi Dimađo. Kada je scena najzad snimljena u Njujorku, setom je na kratko zavladala tišina, priseća se fotograf Džordž S. Zimbel. Dimađo je izleteo sa seta besan zbog onoga što je gledalo hiljadu ljudi. Po povratku u Kaliforniju, Monro je podnela zahtev za razvod od Dimađa, između ostalog i zbog nanošenja duševne patnje i žestoke svađe koju su imali u hotelu posle snimanja u Njujorku.

Haljina koju je Merilin nosila u kultnoj sceni delo je dizajnera Vilijama Travile, čiji potpis stoji na brojnim kreacijama koje je Monro nosila i u ostalim filmovima. Međutim, on nije bio toliko oduševljen ovom kreacijom pa ju je svojevremeno nazvao "budalastom malom haljinom". To mu svakako nije smetalo da se raduje 2011. godine kada je haljina na aukciji prodata za 4.6 miliona dolara.

Haljinu je do tada posedovala Debi Rejnold, koja je zbog bankrota morala da proda brojne suvenire i memorabilije iz holivudske istorije. Prema njenim rečima, 1971. godine haljinu je kupila za svega 200 dolara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA