Papa Franja: Albanija je evropska, a ne muslimanska zemlja!

Papa Franja izjavio da je Albanija "evropska", a ne "muslimanska" zemlja i kritikovao "zamor" velikih sila, posebno evropskih, za prihvatanje doseljenika i najavio da će krajem novembra posetiti Evropski parlament i Savet Evrope u Strazburu

  • 17

Papa Franja izjavio da je Albanija "evropska", a ne "muslimanska" zemlja, i da je odlukom da ode u prvu zvaničnu posetu Tirani želeo da "pošalje poruku" Evropi.

Rimokatolički poglavar je održao konferenciju za novinare u nedelju uveče u avionu, pri povratku iz Tirane u Rim. Papa Franja je tom prilikom pozdravio "mladost" i "bratstvo" muslimanskih, katoličkih i pravoslavnih vernika u Albaniji.

Iako većinski muslimanska zemlja (56 odsto), Albanija nije "muslimanska zemlja, već evropska", podvukao je rimokatolički poglavar.

Papa je kritikovao "zamor" velikih sila, posebno evropskih, za prihvatanje doseljenika i najavio da će krajem novembra posetiti Evropski parlament i Savet Evrope u Strazburu.

U Tirani je papu dočekalo više od 250.000 ljudi, od kojih je 10.000 ljudi došlo iz drugih zemlja, a 3.000 s Kosova.

Posetu je završio obilaskom socijalnog centra Betani, oko 20 kilometara od Tirane, gde se sastao sa decom bez roditeljskog staranja i hendikepiranim osobama.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Feki

    22. septembar 2014 | 08:40

    Musliman sam ali što je rekao papa je istina u Albaniji generalno ne može se govoriti o stabilnoj veri prema Bogu,tamo je opsti verski haos.Njegov odlazak u Albaniju je samo pretenzija Vatikana na tim prostorima.Bio sam vise puta u Albaniju i video da caruju poroci: pije se alkohol mnogo,proizvodi se droga ( poznati Lazarat), prostitucija na svaki korak (cak stavise udaju se njihove devojke po Srbiji - misle Srbi da su time uradili dobru stvar VELIKA GREŠKA) A što je najinteresantnije albanci kako u Albaniji a pogotovo na Kosovu prioritet daju albanizmu ,,feja e shqiotarizmit'' stavljajući prednost naciji koju izdižu do neba a veru smatraju sporednom stvari to vazi za Muslinane i Pravoslavce dok se njihovi Katolici pred javnošću prave velika braća a u stvari rade iz pozadine i u zbilji stite samo svoje interese što dokazuju činjenica da je u Prištini podignuta ogromna katedrala i kroz samo Kosovo

  • mali mrav

    22. septembar 2014 | 11:33

    sotona i dalje hara al zaboravlja da dobro pobedjuje

  • Boki

    22. septembar 2014 | 09:32

    Nisam znao da u Albaniji zivi toliko hriscana, tacnije nemuslimana...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA