Izrael oborio sirijski avion!

Vojska je saopštila da su izraelske odbrambene snage presrele letelicu usred leta koristeći vazdušni odbrambeni sistem "patriot", a okolnosti incidenta se još uvek ispituju

  • 0

Izraelska raketa tipa "patriot" oborila je danas jedan sirijski avion, koji je uleteo u izraelski vazdušni prostor, saopštila je armija, ali nije navela o kom tipu letelice se radi.

- Pre nekoliko trenutaka sirijski avion ubacio se u izraelski vazdušni prostor. IDF ( izraelske odbrambene snage) su presrele avion usred leta, koristeći vazdušni odbrambeni sistem patriot. Okolnosti incidenata se preispituju - navedeno je u vojnom saopštenju, a preneo je Rojters.

Izraelski vojni radio je javio da je oborena bespilotna letelica nad Golanskom visoravni, koja je pod izraelskom okupacijom i gde se sukobi u sirijskom građanskom ratu povremeno prelivaju preko granice. Radio je javio da se možda radi o sirijskom vojnom avionu.

(Telegraf.rs / Tanjug / Foto - Ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA