MASAKRIRALI PREPELICE: Predsednik lovačkog društva i lovočuvar pobili silne ptice! (FOTO)

Inspektor je oduzeo 3 vabilice i 14 ulovljenih prepelica i pokrenuo krivičnu prijavu protiv počinilaca. Krivolov je organizovalo lovačko društvo iz Novog Kozjaka, koje radi u sastavu lovačkog udruženja „Srndać“ iz Alibunara

  • 14

U ataru sela Novi Kozjak kod Alibunara aktivisti Društva za zaštitu i proučavanja ptica Srbije zabeležili su novi slučaj krivolova prepelica, a u njemu su učestvovali lovočuvar I. B. (25) i predsednik lovačkog društva D. V. (49) iz Novog Kozjaka! 

Inspektor je oduzeo 3 vabilice i 14 ulovljenih prepelica i pokrenuo krivičnu prijavu protiv počinilaca.

- Lokalnim lovcima i gostima iz Beograda krivolov je organizovalo lovačko društvo iz Novog Kozjaka, koje radi u sastavu lovačkog udruženja „Srndać“ iz Alibunara. Lovci su pucali na prepelice sve dok ih u tome nije zaustavila policijska patrola - kaže se u saopštenju.

Marko Tucakov, generalni sekretar Društva za zaštitu i proučavanja ptica Srbije, izjavio je za Telegraf da je prema njegovom saznanju ovo prvi zabeleženi primer u svetu krivolova od strane ljudi koji bi trebalo da se brinu o njihovoj zaštiti.

- Koliko ja znam, nigde na svetu se nije desilo da su u krivolovu uhvaćeni predsednik lovačkog društva i lovočuvar - kaže Tucakov.

U krivolovu su učestovali i nelegalni preparatori divljih životinja.

- Imamo saznanja da je pokrajinski inspektor za šumarstvo i lovstvo, Jovica Bradvarević, početkom septembra ove godine lovačkom društvu iz Novog Kozjaka zabranio lov na prepelice upravo zbog korišćenja vabilica. Da stvar bude gora, jedan od gostiju iz Beograda poznat nam je od ranije kao nelegalni preparator divljih životinja i krivolovac - dodaje se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ksiii

    23. septembar 2014 | 14:47

    Prvo nije masakr. A drugo tu samo ispastaju lovci koji placaju lov.

  • lovac

    23. septembar 2014 | 18:08

    posto vidim da ima mnogo zastitara pa sam hteo da ih pitam zasto ne odvoje petnaestak hiljada godisnje svi oni pa da zimi malo prehranjuju tu divljac a ne samo da mlate praznu slamu i da nesto komentarisu o cemu su samo culi , to se u nasem narodu kaze : uzaludni pop kad nema sta da radi on krsti talad

  • Mitar

    23. septembar 2014 | 15:38

    Lovo cuvari i policajci su najvece lovo kradice ovo je samo jedan mali slucaj obljavljen a kad ubijaju po nekoliko divljih svinja i srndaca onda svi cute i narokaju se ma bravoooo?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA