Znate li koja je svetska metropola najskuplja za život?

Zbog povećanih cena, 2.700 metara kvadratnih vrhunskog poslovnog u tom gradu košta 100 miliona evra, dok za istu sumu u Berlinu ili Amsterdamu može da se kupi čak 17.000 kvadrata poslovnog prostora

  • 1

Glavni grad Velike Britanije pretekao je Hong Kong i postao najskuplji grad na svetu za život i rad, rezultati su istraživanja agencije za promet nekretnina "Savils". Razlozi zbog kojih je London na prvom mestu jesu sve veće stanarine i jača funta.

Agencija kojoj je sedište baš u Londonu, je prilikom računanja koristila jedinstvenu formulu koja sabira troškove iznajmljivanja stanova, kao i troškove iznajmljivanja poslovnog prostora po radniku. Ukupan trošak za London iznosi 73.800 funti (oko 95.000 evra).

Samo tri grada na svetu imaju približno velike troškove života i rada kao britanska prestonica, a to su Hong Kong, Njujork i Pariz. Među prvih 10 su još i Tokio, Moskva, Sidnej, Dubai, Šangaj i Rio de Žaneiro.

Cene stanova u Londonu u poslednjih godinu dana porasle su za 18,4 procenata, a cene iznajmljivanja kancelarijskog prostora su za proteklih 12 meseci povećane za 9 procenata.

Zbog povećanih cena, 2.700 metara kvadratnih vrhunskog poslovnog u Londonu košta 100 miliona evra, dok za istu sumu u Berlinu ili Amsterdamu može da se kupi čak 17.000 kvadrata poslovnog prostora.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jana

    24. septembar 2014 | 17:25

    "Amerika, Amerika Zemlja velikaaaaaa, Ali metar moga sela Amerika cela...." Srbija kakva god da je moja je!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA