UPALA U ZASEDU: Uhapšena Bugarka zbog džeparenja pacijenata u Nišu!

Posle učestalih prijava džeparenja na Očnoj klinici niškog Kliničkog centra, policijski inspektori su lopovu postavili zasedu i na delu uhvatili jednu bugarsku državljanku

  • 3

Niška policija uspela je da zaustavi krađe koje su se poslednjih mesec dana dešavale na Očnoj klinici niškog Kliničkog centra. Kako je utvrđeno, najmanje šest pacijenata ove zdravstvene ustanove ostalo je bez novca i ličnih dokumenata koje im je ukrala jedna bugarska državljanka.

Kako je saopštila Informativna služba niške Policijske uprave, kradljivica je juče uhvaćena na delu, dok je od starije žene uzimala novčanik.

- Posle učestalih prijava džeparenja na Očnoj klinici niškog KC, policijski inspektori su lopovu postavili zasedu. Nekoliko dana su glumili pacijente u očekivanju da se kradljivac pojavi. Bugarka je primećena dok je jednoj starijoj ženi prilazila s leđa, otvorila joj torbu i izvukla novčanik. Uradila je to tako vešto da žrtva ništa nije primetila. Kada su joj policajci rekli da je odžeparena, starica nije mogla da veruje - kažu naši sagovornici iz istrage.

Mada uhvaćena na delu, Bugarka je najpre tvrdila da nije ništa ukrala.

- Rekla je da je babi novčanik ispao, te da ga je ona podigla u nameri da joj ga vrati. Međutim, pritisnuta dokazima priznala je da je krala. Rekla je da je bila prinuđena jer u Bugarskoj teško živi, te da je povremeno dolazila u Srbiju radi krađe. Kako je do sada utvrđeno, nije imala boravište u Srbiji, već bi se nakon krađa, vraćala u Bugarsku - kažu naši izvori.

Ne isključuje se mogućnost da je broj pokradenih mnogo veći jer se za sada ne zna da li je Bugarka "operisala" samo u niškoj bolnici ili i na drugim mestima. Niška policija je saopštila da će krivična prijava u redovnom postupku biti prosleđena Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu.

(D. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pink panter

    26. septembar 2014 | 10:23

    Pa odkud to da dolaze iz bogate i bogom date eu kod nas da kradu ! Jesmo li mi bogatiji od eu ? A molimo jih da nas prime, da budu bogatiji......

  • Johan

    26. septembar 2014 | 06:21

    Što ne ide u svoju Rumuniju pa tamo da pelješi bolesnike.

  • Maja

    26. septembar 2014 | 09:59

    Boravište. Prijavljivanje stranaca koji na noć, dve, tri budu u Srbiji. To je veliki problem, jer niko ne prijavljuje, tako da je teško ući u trag strancima koji učine bilo kakav prekršaj, krađu, razbojništvo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA