Ubio čoveka da bi dokazao da može da ga oživi, a onda je završio na robiji

"Čudotvorac" je postavio svog dobrovoljca na sto na trgu, gde mu je vezao ruke i noge, a potom mu prerezao grlo. Kada je video da njegove "magične reči" nisu bile dovoljne da bi oživeo čoveka, pokušao je da pobegne

  • 26

Jedan od sufija, članova mističnog pokreta unutar islama, u želji da pokaže svoju čudotvornu moć, ubio je jednog od sledbenika da bi publici dokazao da može da ga vrati među žive. Međutim, nesreća je u tome što je uspeo da uradi samo prvu stvar od ove dve.

Ovaj "sveti musliman" je bio poznat po izvođenju širokog dijapazona čuda i ljudi su fanatično verovali u njegovu povezanost sa Bogom. On je tvrdio da ima moć da udahne život mrtvom telu i postavio jedini uslov za svoju žrtvu, a to je da mora da bude oženjen i da ima dece.

Čudotvorac Muhamed Sabir je dobio svoje "žrtveno jagnje", Muhameda Nijaza, radnika i oca šestoro dece. On ga je postavio na sto na trgu u Multanu, gradu u Pakistanu, gde mu je vezao ruke i noge. Potom mu je prerezao grlo, a neko od svedoka je uputio anonimni poziv policiji koja je ipak stigla prekasno na mesto zločina, kada je učesnik ovog performansa već bio preminuo.

Svedoci ovog bizarnog "čuda" su izjavili da je sufi izgovorio magične reči koje su trebale da vrate nesrećnog čoveka u život. Međutim, kada je video da "magične reči" nisu bile dovoljne, pokušao je da pobegne.

Njega su uhvatili lokalni seljaci koji su ga potom vratili policiji. Oni tvrde da je ovaj lažni svetac tražio donacije od lokalnih prodavnica sa kućnim ljubimcima, nudeći im zaštitu od crne magije tako što će izvoditi razne rituale nad životinjama. Sabir je žrtvovao životinje i prskao njihovu krv po baštenskom cveću, čak je pokušavao da to uradi na ulaznim vratima, pod izgovorom da će tako oterati zlo.

- Zašto bih tugovala kad znam da je moj brat na nebu. On će biti nagrađen u zagrobnom životu zato što je služio našem duhovnom vođi - rekla je sestra žrtve koja je istakla da se njen brat dobrovoljno prijavio, i da njihov duhovni lider ne treba da bude u zatvoru.

(Telegraf.rs / Foto-ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • women

    26. septembar 2014 | 15:44

    Kolika zatucanost pa to je neverovatno!

  • Vernik

    26. septembar 2014 | 15:44

    Kakav sveti musliman ovak ti je sveti budala ovaj je sektas. ovo u islamu nema. Budala nad budalama

  • Mitar

    27. septembar 2014 | 22:40

    Ovo je tipičan primer totalitarnog i sektaškog ponašanja! Nije tipično ni za jednu od priznatih svetskih religija!! To potvrdjuje i ponašanje žrtvine sestre koja je takodje sledbenik ove budaletine ali ga i posle dokazane gluposti i dalje podržava i sledi iako joj je ubio brata!!! Isprani mozgovi!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA