I Savez penzionera Srbije uz Vučića i PUPS!

Penzionerima je veoma važna činjenica da 82% penzionera gotovo i da neće osetiti smanjenje penzija, da je penzija sačuvala status ekonomske kategorije i da je, po rečima predsednika Vlade ovo privremena mera, navodi se u saopštenju najvećeg srpskog udruženja penzionera, koje broji više od 650.000 članova

  • 9
Tijana Jurić, Meštani Surčina, Penzioneri Foto: Marko Todorović

Savez penzionera Srbije (najveći srpski savez, koji broji više od 650.000 članova) u celosti podržava stavove PUPS-a u vezi s konceptom fiskalne konsolidacije i mera štednje Vlade Republike Srbije.

- Predlog Vlade Srbije da se penzije manje od 25.000 dinara (koje prima 1.038.392 penzionera ili 60% ukupne penzionerske populacije) neće menjati i da će se penzije od 25.000 do 35.000 dinara (koje prima 361.280 osoba ili 22% od ukupnog broja penzionera) biti, prema rečima predsednika Vlade, umanjene za 3,1% u mnogome će ublažiti finansijski udar na najugroženije penzionere (nabrojani penzioneri čine 82% od ukupnog broja penzionera). To znači da će biti sačuvan status penzije kao ekonomske kategorije i da će se na taj način sprečiti stalni pokušaji da se penzija predstavi kao socijalna kategorija, navodi se u saopštenju, i dodaje:

- Pored toga, ispoštovan je jedan od osnovnih temelja PIO, a to je da penzije dele sudbinu plata u javnom sektoru, jer su po prvi put istovremeno s penzijama smanjene i plate, što znači da penzije i dalje prate plate. Za Savez penzionera, pri prihvatanju koncepta predloženih mera od strane Vlade Republike Srbije bitna je i konstatacija Aleksandra Vučića da ovo smanjenje penzija i plata ima privremeni karakter, dok se ekonomsko stanje zemlje ne poboljša, zaključuje se u saopštenju najvećeg srpskog saveza penzionera.

Telegraf.rs

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nina

    26. septembar 2014 | 15:44

    Funkcionerima penzionera je bitno da preko milion penzionera živi ispod svake granice dostojanstva pa nema šta da im se oduzme. Vrhunac cinizma kao kad sit kaže gladnom: Nisi jeo pa ne može da te boli stomak kad se prejedeš. Grupa zlobnih staraca koji su se dočepali funkcija se raduje što će pored dobrih penzija primati i funkcionerske dodatke dok drugi penzioneri jedva sastavljaju kraj sa krajem.

  • pera

    26. septembar 2014 | 15:33

    Posto podržavate smanjenje penzija, imam bolji predlog da vam oduzmu penzije na par godina taman bi se zemlja izvukla iz krize.

  • Vera Nastasovic

    27. septembar 2014 | 10:29

    Penzija nije socijalna kategorija. To je zaradjeni novac dat drzavi na cuvanje. Drzava je prokockala sve pa sad od penzionera trazi da placaju ceh. To je neustavno i svaka prica da neko podrzava Vucica ne znaci ama bas nista. Tuzice ih penzioneri Ustavnom sudu i svaku paru ce vratiti sa kamatama. Nema tog razloga zbog kog penzoneri treba da pristanu da budu zrtveni jarci sa tom bedom koju primaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA