IDEMO, SRBIJO: Sagradimo muzej Nikole Tesle! (VIDEO)

Potrebno je još samo 18.000 dolara i najveći srpski naučnik dobiće veličanstven muzej na mestu gde je stvarao svoje najveće patente. Milijarder Ilon Mask, vlasnik Tesla motorsa, dao milion dolara, a internet mag The Oatmeal i pevačica Sara Doner uz pomoć pesme "Nikola Tesla Dood" skupili još 182.000

  • 33

Srbi, uključite se u veliku akciju "Sagradimo muzej Nikole Tesle"! Za ovo je potrebno još samo 18.000 dolara!

Na Jutjubu se nedavno pojavio video snimak u kojem je predstavljena genijalna pesma "Nikola Tesla Dood", posvećena našem velikom naučniku Nikoli Tesli, koju je za manje od 24 sata videlo više od 100.000 ljudi.

Ubrzo se oktrilo da je reč je o promotivnoj pesmi za veliku kampanju prikupljanja novca, kako bi se podigao muzej velikom naučniku na zemljištu u Njujorku, na kojem se nalazila laboratorija u kojoj je Tesla stvarao svoje najbolje izume.

Iza celog projekta stoje internet mag The Oatmeal, pesmu je napravila folk-pop pevačica Sara Doner, a ideja je da se uz pomoć muzeja svetu što bolje predstavi srpski pronalazač i podseti svet šta je to što je on pronašao još pre oko jednog veka, ali i na to koje sve ideje mu je Tomas Edison ukrao.

Ilon Mask, čelnik "Tesla Motorsa", kompanije koja se bavi proizvodnjom automobila u Kaliforniji, već je donirao milion dolara, a postoje dva načina na koja može da se pomogne, a to su kupovina majice ili cigle.

Iako im je u početku bilo 850.000 dolara kako bi uspeli da kupe samo zemljište na kom se laboratorija nalazila, uspeli su da sakupe 1,37 miliona zbog čega će razliku iskoristiti na ostatak planiranih radova.

Uz odobrenje Tesla Motorsa, osmislili su majice na kojima je iskorišćen logo ove kompanije i prodaju se po ceni od 15 dolara, a svi oni koji žele da kupe ciglu, na kojoj će napisati nešto po svojoj želji, mogu da izaberu između tri veličine i cene su 125, 250 i 350 dolara. Cigla koju kupite i na njoj napišete svoju poruku ostaće zauvek ugrađena u Muzej Nikole Tesle!

Ako želite da budete deo ove velike akcije i učestvujete u izgradnji muzeja Nikoli Tesli, to možete uraditi OVDE!

Pogledajte ovaj genijalni video posvećen Nikoli Tesli:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    12. oktobar 2014 | 10:35

    Muzej vec postoji.

  • Pantagruel

    12. oktobar 2014 | 11:58

    Хрвати кажу "Био је Хрват" само зато што се родио у Хрватској. Мало сутра! И моји су 240 година живели у Срему (од Велике сеобе под патријархом Арсенијем до 1936), али су одлично знали да су Срби православне вере и ништа друго. Зато је мој прадеда и дезертирао из аустроугарске војске да би се као добровољац пријавио у српску и зато су му Хрвати, иако већ одавно мртвом, два пута рушили надгробни споменик и затирали виноград (1941 и 1972). Исто тако и Тесла, син православног српског свештеника, не може бити ништа друго осим Србин, па све и да се родио у Аустралији, а не у Хрватској.

  • Ševarice

    12. oktobar 2014 | 10:37

    Slažem se za muzej, ali nasipi na rekama su popustili i neće izdržati sledeći visok vodostaj, a o poplavama da i ne govorim.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA