DODIK: Američka ambasada sprema zaveru protiv BiH!

Aktuelni predsednik Republike Srpske, koji se ponovo kandiduje za tu funkciju, rekao je da su u tom gradu "stranci razradili plan pobune" i da će to znatno uticati na izbornu noć i rezultate samih izbora

  • 3

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik tvrdi da se priprema zavera povodom izbora u BiH zakazanih za 12. okobar. On smatra da će trenutno intenzivno neslaganje Rusije i SAD-a uticati na regularnost izbora, ukoliko opet pobede stranke koje su već na vlasti.

Ponovni kandidat za sopstvenu funkciju kaže da je "mozak" zavere smešten u Tuzli. S obzirom na to da su "stranci razradili plan pobune", on očekuje da će čitav izbor biti doveden  pitanje ako opozicija dobije neočekivane rezultate. Tvorac ovog plana je upravo ambasada SAD u BiH, ističe Dodik.

- Vidljivo je da ambasada SAD u BiH, koja masovno laže poslednjih dana, podržava opoziciju i poziva građane da je podrže - objasnio je on na sastanku koji je njegova stranka, Saveza nezavisnih socijaldemokrata održala sa svojim koalicionim partnerima.

Kao dokaz da američka ambasada uz pomoć Američke agencije za međunarodni razvoj kuje zaveru u BiH, mediji Republike Srpske navode video-spotove "Glasaj ili trpi" u kojima podsećaju ljude na katastrofalne posledice majskih poplava i neefikasnost i nespremnost vlasti RS u pružanju pomoći stradalima.

- Umesto da govori o privredi Dodik govori o referendumu na svakih 20 minuta - rekao je američki otpravnik poslova u BiH Nikolas Hil naglašavajući da je to pokušaj manipulacije nad pričom o nezavisnosti Republike Srpske.

- Jasno je da smo premijerka Željka Cvijanović i ja, kao i koalicija oko SNSD-a, dobili podršku ruskog predsednika Vladimira Putina - rekao je Dodik o svom odlasku u Rusiju i susretu s predsednikom Vladimirom Putinom.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA