DA LI JE MOGUĆE: Uvode se akcize na gazirana pića?

Ukoliko ova odluka stupi na snagu, na svakoj flaši gaziranog napitka biće nalepljena akcizna markica koja će proizvođače koštati dinar ili dva

  • 74

U nameri da smanji minus u budžetu, ministar finansija Dušan Vujović spremio je nekoliko mera za kojima će uskoro možda posegnuti, kako bi oporavio javne prihode, piše list "Politika" u današnjem izdanju.

Beogradski dnevni list saznaje da osim borbe protiv sive ekonomije, nadležni ministar razmišlja i o uvođenju akciza na gazirana pića.

Ukoliko ova odluka stupi na snagu, na svakoj flaši gaziranog napitka biće nalepljena akcizna markica koja će proizvođače koštati dinar ili dva, a koja će se na kraju preneti na krajnjeg potrošača, navodi "Politika".

List navodi da se ta mera neće odnositi na proizvođače mineralne vode, već samo na one koji proizvode gazirane sokove, a cilj je da se sve punionice ovakvih sokova stave pod kontrolu i da se smanji poslovanje u sivoj zoni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bas

    27. septembar 2014 | 10:32

    Dokle ce ovi crnogorci da sede kod nas u foteljama?nema vise Jugoslavije,obavestite ih,neka idu kuci.

  • Sandžak

    27. septembar 2014 | 10:21

    Nažalost moj komentar nije objavljen a u njemu je bio odgovor na sve, ipak i mediji štite sistem. ISTINA JE ZAKONOM ZABRANJENA, zabranili je vladari iz senke.

  • Nesa

    27. septembar 2014 | 10:37

    I da sr uvedu male registarske tablice za obucu. Svaki mesec registrovati, naravno po ceni registracije kamiona ili lux jahte

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA