KUBANCI IZDALI REVOLUCIJU: Kastro besni zbog parfema nazvanih po Če Gevari i Čavezu! (FOTO)

Predsednik Kube Raul Kastro žestoko je osudio "neodgovornu akciju" državne farmaceutske i hemijske kompanije koja je planirala da parfeme pusti u prodaju početkom sledeće godine

  • 0

Kubanska vlada osudila je neodgovorno ponašanje farmaceutske kompanije koja je predstavila dva parfema pod imenom "Ernesto" (Če Gevara) i "Ugo" (Čavez) i najavila je da će sankcionirati odgovorne jer je projekat uvredljiv za dva sveta revolucionarna simbola.

- Za tu tešku grešku, biće donesene disciplinske mere jer inicijative takve prirode nikada naš narod ni revolucionarna vlada neće tolerisati - kaže se u saopštenju vlade na čelu sa Raulom Kastrom.

U tekstu se kaže da se analiziraju pojedinosti te "neodgovorne akcije" sa direktorom kompanije i zaposlenima koji su predstavili proizvod, koji je još u fazi razvoja.

- Simboli - jučerašnji, današnji, sutrašnji - su sveti - navodi se u saopštenju.

Dva parfema je hteo da napravi "Labiofam", državna farmaceutska i hemijska kompanija, a njihovo je lansiranje bilo planirano za početak sledeće godine.

Parfemi su trebali da budu "omaž" revolucionaru Ernestu Če Gevari, koji se pridružio Fidelu Kastru i njegovim pobunjenicima u borbi protiv tadašnje vlade a postao je najveći mučenik kubanske revolucije kada je ubijen u Boliviji 1967. godine, i Ugu Čavezu, pokojnom venecuelskom predsedniku koji je bio najvažniji i najvjerniji savezenik Kube do svoje smrti 2013.

(Telegraf.rs / Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA