OBAMA PRIZNAO: Potcenili smo vojnu moć Islamske države! (VIDEO)

On je takođe istakao da su džihadisti iskoristili političku nestabilnost i da su "preuzeli" ostatak vojske Sadama Huseina dobivši mnogo na vojnoj moći, ali i da je Al Kaida zahvaljujući haosu u Siriji "vaskrsla" pod imenom Islamska država

  • 11

Predsednik SAD-a Barak Obama, u intervjuu za televizijsku emisiju 60 minuta američke kuće CBS, priznao je da su američke obaveštajne agencije potcenile islamske pobunjenike u Siriji. On je istakao da su američke trupe u saradnji sa sunitskim plemenima savladile Al Kaidu u Iraku, ali da je ta teroristička organizacija iskoristila haos u Siriji i da je tamo "vaskrsla" pod novim imenom - Islamska država.

- Za vreme građanskom rata u Siriji teroristi su uspeli da se organizuju i da iskoriste političku nestabilnost. Privukli su borce koji su verovali u njihove džihadističke besmislice - istakao je Obama opisujući Siriju kao zemlju nulte tačke za teroriste.

On je takođe dodao i da su ekstremisti "preuzeli" ostatak vojske Sadama Huseina i da su na taj način dobili na vojnoj moći, a kada ga je voditelj pitao da li su SAD potcenile i sposobnost regularne iračke vojske za borbu protiv ekstremista, Obama je istakao da je to "apsolutna istina".

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gekke Joopie

    29. septembar 2014 | 13:16

    Kako to Obama?A vi ste im bili glavni sponzori!

  • Ivan Grozni

    29. septembar 2014 | 16:29

    Vi ste ih i stvorili.sada se kao borite protiv njih

  • Vatro Marx

    29. septembar 2014 | 18:11

    Ne mora da znaci ako ste naj jači da ste i naj pametniji, vaša politika i ideja da ćete očistiti išlamistički fanatizam i terorizam, imate pravo da mašta te. U stvari na ovaj način vi ga još vise stvarate.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA