Tužilac: Radovan Karadžić je lažov i mafijaš!

- Karadžić nije građevinski inspektor. On nije govorio: 'Ovo nije pogodno tle za gradnju'. On je mafijaš, koji je govorio: 'Nemoj graditi ili ću biti prisiljen da to srušim'. Znao je koju će silu koristiti - istakao je tužilac Tiger, govoreći o genocidnoj nameri optuženog

  • 17

Nesumnjivo je izvršen genocid, a Karadžić je lažov i mafijaš, rekao je tužilac na početku iznošenja završne reči na suđenju nekadašnjem predsedniku RS.

Tužilac Alan Tiger (Tieger) je na početku završne reči pred Haškim tribunalom okarakterisao kao lažova i mafijaša bivšeg predsednika RS Radovana Karadžića, optuženog za genocid i druge zločine u BiH, javljaju mediji.

- Karadžić nije građevinski inspektor. On nije govorio: 'Ovo nije pogodno tle za gradnju'. On je mafijaš, koji je govorio: 'Nemoj graditi ili ću biti prisiljen da to srušim'. Znao je koju će silu koristiti - istakao je tužilac Tiger, govoreći o genocidnoj nameri optuženog.

Tužilaštvo je na početku iznošenja završne reči navelo kako Karadžićeva odbrana svu odgovornost pokušava da svali na paravojne snage: "Muslimani su bili loše tretirani ne samo od strane Arkanovaca i Bijelih orlova, već i od strane srpske policije. Muslimani su hapšeni, odvođeni u logore, a za to nisu odgovorne samo paravojne snage".

Tužilac je objasnio da je u BiH nedvosmisleno izvršen genocid, jer je bilo sve proračunato i isplanirano. "U ovom slučaju nesumnjivo je da je genocid masovno izvršen. Dokazi su toliki da je to očigledno. Ljudi su masovno ubijani, uništavani su im domovi, religijski objekti... to su sve nedvosmisleni dokazi da je ta zajednica namerno uništavana', istakao je tužilac.

'U izjavama je Karadžić govorio šta će se dogoditi Hrvatima i muslimanima, ako će insistirati na nezavisnosti. Pretio im je prstom i govorio da idu u istrebljenje. Bespomoćnoj Evropi rekao je 'da se može jebati', slikovitim rečima nastavio je tužilac, prenosi Jutarnji.hr.

(Telegraf.rs / Jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Љиљана

    29. septembar 2014 | 13:37

    Собзиром да за Хашки суд, највише пара дају Американци, онда и пресуда мора да буде по њиховој жељи. Све те судије су највећи мафијаши, јер морају да пресуде како им је наређено, а не како је установљено, по исказима сведока. Упорно протурају геноцид , а њега није било, по многим меродавним извештајима . За мене су све стране криве, а не само једна, али Американци (и њихова демократија) су веома пристрасни.

  • Srbijanac

    29. septembar 2014 | 13:08

    Radovan Karadžić je pošten,gospodin čovek i moralna gromada,za razliku od NATO zločinaca koji mu sude. Predsednik Radovan je spasio Srbe koji žive peko Drine od biološkog istrebljenja,i srpski narod će mu biti večno zahvalan.

  • Flegma

    29. septembar 2014 | 13:07

    Vi ste zajedno s vasom amerikom i eu najveci mafijasi i prevare na svetu!po vama ispada da su Srbi najveci krivci za sve ratove i genocide.pogledajte malo u to svoje bolesno dvoriste pre nego sto optuzujete bilo koga i delite moralne pridike i presude!SRBIJA!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA