Čume ostaje bez invalidske penzije?

Ljubiša Buha Čume se ni drugi put nije pojavio pred komisijom Fonda PIO, zbog čega će, kako je to ranije najavio ministar Aleksandar Vulin ostati bez invalidske penzije, a prema dosadašnjim saznanjima, kontroverzni biznismen je u invalidsku penziju otišao još 1993, sa 29 godina

  • 4

Ljubiša Buha Čume se ni drugi put nije pojavio pred komisijom Fonda PIO, zbog čega će, kako je to ranije najavio ministar Aleksandar Vulin ostati bez invalidske penzije.

Komisija je osnovana u okviru inicijative Ministarstva rada da se preispita oko 200.000 invalidnina koje su u prošlosti nemilice dodeljivane. Buha se nije odazvao pozivu ni pre par sedmica, tako da je sada automatski doneta odluka o oduzimanju penzije, na koju ima pravo da se žali.

Kontroverzni biznismen je u invalidsku penziju otišao još 1993, sa 29 godina.

Ministar za rad i socijalna pitanja Aleksandar Vulin sada namerava da preispita pod kojim je okolnostima Buha penzionisan, da li je s tom dijagnozom zakonski mogao da dobije vozačku dozvolu, kako je mogao da dobije status zaštićenog svedoka, kako i u kojoj meri može da bude poslovno sposoban.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tutor

    30. septembar 2014 | 10:20

    A gde je krivična prijava za prevaru, davanje mita i vraćanje nazad svih 250 penzija koje je primio zajedno sa svim kamatama.

  • Lud, zbunjen..

    30. septembar 2014 | 09:37

    eeee, sto mi ga zao...Zena ga ostavila...vi mu uzeli penziju, pa sa kojim parama sada da nahvata novu sponzorusu? Gde ce vam dusa?

  • Brana

    30. septembar 2014 | 08:07

    Pa kaaako,pa zaaaasto?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA