ZBOG KRITIKE VOJNE OFANZIVE: Desničari pretukli ukrajinskog poslanika! (VIDEO)

Napad se odigrao tako što je grupa od oko 20 aktivista, od kojih su neki bili sakrivenog lica i u maskirnim uniformama sa obeležjima desničarske organizacije "Desni sektor", opkolili poslanika Nestora Šufriča dok je pokušavao da uđe u zgradu Opštine Odesa kako bi dao izjavu za medije

  • 8

Poslanika ukrajinskog parlamenta iz stranke svrgnutog predsednika Viktora Janukoviča, Nestora Šufriča, napala je i pretukla besna gomila.

Incident se dogodio danas u crnomorskoj luci Odesi, za vreme kampanje za parlamentarne izbore zakazane za 26. oktobra.

Šufrič, poslanik Janukovičeve Stranke regiona i oštar kritičar vojne akcije zvaničnog Kijeva na istoku zemlje, završio je sa okrvavljenim licem i pocepanom košuljom pre nego što su telohranitelji uspeli da ga uguraju u stranački kombi koji je stajao sa strane, preneo je Rojters.

Pristalice Šufriča navode da je on učestvovao u kampanji na strani opozicionog bloka koji se u izborima suprotstavlja ukrajinskim prozapadnim i nacionalističkim strankama.

Napad se odigrao tako što je grupa od oko 20 aktivista, od kojih su neki bili sakrivenog lica i nosili su maskirne uniforme sa obeležjima desničarske organizacije "Desni sektor", opkolili 47-godišnjeg Šufriča dok je pokušavao da uđe u zgradu Opštine Odesa kako bi dao izjavu za medije.

Kad je Šufriča okružila grupa ljudi, njegovi telohranitelji su ispalili u vazduh nekoliko metaka, ali ih je gomila ipak odgurala sa strane. Dok je gomila odvlačila Šufriča, pri čemu su ga neki udarali, čuli su se povici: "Dokrajčite ga!"

Šufrič je kasnije obećao da će se vratiti u Odesu, rekavši: "Nećemo prepustiti građane Odese bezakonju".

On je prethodno oštro kritikovao vojnu ofanzivu Kijeva u cilju gašenja pobune proruskih snaga na istoku zemlje i bio je jedan od prvih ukrajinskih zvaničnika koji su na samom početku krize susreli sa liderima proruskih snaga.

Tenzije između proruskih aktivista i pristalica jedinstva Ukrajine su u Odesi posebno visoke otkad je tokom sukoba u maju poginulo 40 ljudi, većina od njih u zapaljenoj zgradi.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • стрептомицин

    30. septembar 2014 | 21:27

    Неонацистичка стока. Али све ово "демократском" западу ни мало не смета јер раде за њих.

  • Aca

    30. septembar 2014 | 20:50

    Jaki su nema sta,20-ak njih na jednog coveka...

  • DD

    30. septembar 2014 | 21:29

    STOKA

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA