ZNANJE BEZ GRANICA: Komtrejd spaja srpske i indonežanske studente! (FOTO)

- Pored plasiranja "Komtrejdovih" softverskih projekata i proizvoda u Indoneziju, dogovorili smo se i oko razmene inženjera, koji će svakako imati šta novo da pokažu u novom okruženju, kao i saradnji na zajedničkim projektima - rekla je prof. dr Eko Sri Margianti rektorka i zvanično najboljeg indonežanskog privatnog univerziteta Gunadarma koji broji neverovatnu cifru od više od 40.000 studenata

  • 1

Rektorka i zvanično najboljeg indonežanskog privatnog univerziteta Gunadarma koji broji neverovatnu cifru od više od 40.000 studenata, prof. dr Eko Sri Margianti potpisala je protokol o poslovno-tehničkoj saradnji sa predsednikom kompanije "Komtrejd" Veselinom Jevrosimovićem, kao i sa predsednikom Saveta ITS-a, Visoke škole strukovnih studija za informacione tehnologije, prof dr. Slavkom Pokornim.

Naime, nakon što je u junu izdvojila vreme da prvi put poseti kompaniju "Komtrejd", Margiantijeva je ovom prilikom na zadovoljstvo kako indonežanske delegacije, tako i zaposlenih u "Komtrejdu", ali i školaraca iz ITS-a, ono što je dogovoreno rešila da stavi na papir.

- Drago mi je što smo danas potpisali ugovor sa kompanijom "Komtrejd" - počinje priču za Telegraf nasmejana Eko Sri dodajući šta je sve između dve strane dogovoreno.

- Pored plasiranja "Komtrejdovih" softverskih projekata i proizvoda u Indoneziju, dogovorili smo se i oko razmene inženjera, koji će svakako imati šta novo da pokažu u novom okruženju, kao i saradnji na zajedničkim projektima - rekla je Eko.

Ona je istakla da je cilj uspostavljene saradnje promovisanje snaga srpskih i indonežanskih resursa kao i mogućnosti u oblasti informacionih tehnologija dodajući za Telegraf šta je dogovoreno u okviru protokola o poslovno-tehničkoj saradnji sa predsednikom Saveta ITS-a, Visoke škole strukovnih studija za informacione tehnologije, prof dr. Slavkom Pokornim.

- Najvažnija stavka u ovom ugovoru svakako je razmena znanja studenata i profesora Gunadarme i ITS-a - objasnila je Eko nastavljajući - Gunadarma je veoma zainteresovana za korišćenje ITS-ove platforme sa sadržajem za učenje na daljinu. Radićemo na tome da pored razmene studenata uvedemo i razmenu profesora, i to sa svih sedam fakulteta našeg Univerziteta na kojima se između ostalog izučavaju i ekonomija, građevinarstvo, arhitektura, psihologija, komunikacija.

Potpisivanje memoraduma sa Indonezijom,

Gostima iz Gunadarme predstavljeni su i Tesla tableti, koji su ocenjeni kao idealni za školske ustanove. Inače, đaci "Komtrejdove" srednje škole ITHS uveliko koriste Tesla tablete u nastavi.

Biće to svakako lepa razmena znanja i iskustava!

(Katarina Vuković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA