EPIDEMIJA SE ŠIRI: Još jedna osoba zaražena ebolom u SAD?

U Sjedinjenim Američkim Državama se izgleda pojavila još jedna osoba koja je zaražena smrtonosnim virusom. Zbog činjenice da se juče saznalo da je jedan čovek zaražen ebolom, koji je šetao slobodno dva dana, postoje osnovane sumnje da postoji još jedan pacijent

  • 11

Zdravstveni zvaničnici u SAD-u moraju pažljivo da prate moguće oboljenje još jedne osobe, koja je bila u bliskom kontaktu sa prvom zaraženom osobom od virusa ebole, rekao je direkor bolnice u Dalasu u sredu.

- Svi koji su bili u bliskom kontaktu sa čovekom kome je dijagnostifikovan virus moraju biti u velikoj predostrožnosti - rekao je Zahari Tomson, direktor bolnice.

- Dozvolite mi da budem iskren sa stanovnicima ovog grada. Činjenica da imamo jedan potvrđeni slučaj daje nam za pravo da mislimo da postoji još jedan pacijent koji je zaražen ebolom - istakao je on.

Tomson je takođe jasno dao do znanja da je situacija ozbiljna jer je pacijent za koga se zna da ima ovaj virus bio u kontaktu sa određenim brojem ljudi, ali je i rekao da nema razloga za strah jer su svi lekari spremni da na vreme reaguju.

(Telegraf.rs / Izvor: usatoday.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • Srbko

    1. oktobar 2014 | 18:12

    To je to! Sad ce biti na desetine, stotine i hiljade zarazenih. A onda zna se sta sledi - vakcina koja ce da im skrati muke.I na kraju ce se ispostaviti da niko nije ni bolovao od ebole, cilj je bila vakcinacija.

  • Ja...

    1. oktobar 2014 | 17:32

    Bumerang je cudo.

  • Vexystar

    1. oktobar 2014 | 19:10

    Znao je da ima ali je rekao da nije strasno. Ovog lecite od nedostatka inteligencije a ebolu ostavite za kasnije. Greota glup da umre konj

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA