NAKON PREBIJANJA VUČIĆA: Žandarmi vratili oružje i udaljeni s posla uz smanjenje plate!

- Suspendovani žandarmi će okončanje disciplinskog postupka sačekati kod svojih kuća. U međuvremenu, primaće deo plate. Oni koji su oženjeni polovinu, a oni koji nisu u braku 30 odsto - izjavio je ministar Nebojša Stefanović

  • 3

Nakon suspenzije petorice policajaca zbog prebijanja Andreja Vučića, protiv njih je pokrenut i disciplinski postupak. Shodno zakonu uručena su im rešenja o suspenziji, a u svojoj jedinici su razdužili opremu i naoružanje i vratili službene značke žandarma.

Kako pišu "Novosti", tokom postupka, uporedo sa istragom koju je naložio ministar Nebojša Stefanović, trebalo bi da se razjasni tok nedeljnog dešavanja na raskrsnici ulica Svetozara Markovića i Birčaninove, u blizini Slavije. Posebno će biti ispitano i da li su prilikom intrevencije petorica službenika MUP prekoračili svoja ovlašćenja.

- Okonačanje disciplinskog postupka sačekaće kod svojih kuća. U međuvremenu, primaće deo plate. Oni koji su oženjeni polovinu, a oni koji nisu u braku 30 odsto - rekao je Stefanović.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović potvrđuje da je pet pripadnika Žandarmerije suspendovano zbog prebijanja Andreja Vučića, brata premijera Aleksandra Vučića. Istraga o tom incidentu će biti završena početkom naredne sedmice kada će biti obznanjene sve činjenice i motivi napada, rekao je Stefanović.

- Suspendovali smo pet pripadnika Žandarmerije koji su neposredno ili komandno učestvovali u incidentu. Kad se završi istraga, onda ćemo u saradnji sa tužilaštvom moći da kažemo do kakvih rezultata smo stigli. Očekujem da istraga bude završena najdalje do početka naredne sedmice - rekao je Stefanović.

Jedno od glavnih pitanja koje se pojavilo je i vojno obezbeđenje premijera Vučića koje je u trenutku incidenta, kako je zvanično objašnjeno, "pravilo društvo Andreju Vučiću". Stefanović se osvrnuo na to, i rekao da "MUP ne utvrđuje šta je priroda kretanja nekog, već šta je predmet krivičnog dela, ako ga ima". Zbog toga su u istragu uključene Vojna policija i Vojnobezbednosna agencija.

- To je njihova dužnost i istraga se vodi s obzirom na to da su sa bratom premijera pretučeni i pripadnici Vojske Srbije - izjavio je ministar odbrane Bratislav Gašić.

Inače, doneta je odluka da će Odbor za unutrašnje poslove i bezbednost Skupštine Srbije raspravljati o slučaju prebijanja Andreja Vučića i trojice ljudi iz njegove pratnje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    2. oktobar 2014 | 06:33

    Šta samo petorica suspendovani!Na snimku mi se čini da ih je mnogo više a bilo ih je koji su učestvovali u hajci koji su urlali i mahali pendrecima kao da rasteruju gomilu od stotinak huligana.

  • S.C.

    2. oktobar 2014 | 06:24

    Nikakvu platu nisi zasluzili. Policija neznaci ako ima znacku da moze da radi sta hoce.

  • perica

    2. oktobar 2014 | 12:22

    Zivim izmedju zvezdinog i partizanovog stadiona kad su utakmice nesmem decu da pustim zbog huligana ali izgleda bise treba da se bojim policije.stefanovicu ostavka

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA