Rusi se vraćaju vodki jer im je pivo poskupelo! (VIDEO)

Vodka koja je pravi simbol i zaštitni znak Rusa , vraća se na tržište većom proizvodnjom i potrošnjom, zbog poskupljenja njenog konkurenta - piva i zatvaranja mnogih pivara širom Rusije

  • 3

Ruske pivare su sprovele racionalizaciju poslovanja i smanjenje obima proizvodnje zbog smanjene potrošnje i vladine stroge regulacije koja je izazvala ekonomsku krizu. Tako je npr. "Baltika", jedan od četiri najveća proizvođača piva u Rusiji, saopštila da zaustavlja rad na dve od deset pivara koje posluju u zemlji.

Prema statističkim podacima, potrošnja piva u Rusiji je smanjena za 8 odsto, a od početka 2014-godine pala je već 7 odsto. U poslednje 4 godine zarada na tržišu piva smanjila se za 30 odsto.

I potparol Hajnekena je zaključio da smanjenje tržišta uzrokuje prestanak ulaganja proizvođača u nove proizvodne linije, tako da je ova kompanija zatvorila dve pivare u periodu od 2009. do 2010. godine.

U Rusiji se u poslednje četiri godine zatvorilo 7 pivara. Sve kompanije su okrivile vladu i visoke akcize za dalju budućnost pivara i proizvodnje i prodaje piva u Rusiji. Današnja minimalna cena flaše vodke je 5,5 dolara, dok se cena flaše piva procenjuje na 1 dolar. Čak neki falsifikati vodke mogu da koštaju i oko 2,5 dolara.

Pre deset godina vodka, najomiljenije i večito piće Rusa, bila je izgurana sa tržišta od strane piva, čije su uredbe bile blaže u odnosu na druga pića. Međutim, poslednjih godina ljudi su prelazili čak i na druge napitke zbog povoljnijih cena.

Pogledajte video i podsetite se kako izgledaju Rusi pod uticajem vodke, svog najpopularnijeg pića:

(Telegraf.rs/ Izvor: themoscowtimes.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bekim

    2. oktobar 2014 | 13:03

    Krkkk ajde pocnavte da gladnuvate bravo putine samo dalje...

  • veverica

    2. oktobar 2014 | 11:30

    Ma kakvo pivo, samo se stomak naduva i u wc svakih 15min, rakija je zakoon!!!

  • Диригент

    2. oktobar 2014 | 12:44

    Ма руси цепају шпиритус помешају са водом измућкају и готова вотка и кад се унезвере незнају по ком свету ходају

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA