PRAVDA ZA SAŠU: Podrška mladiću bez ruku koji već 10 godina čeka pravdu!

Saša Ilić ostao je bez obe ruke zbog povrede na gradilištu 2004. godine. Sud još nije presudio okrivljenom Velimiru Stamenkoviću, a delo ovog meseca zastareva

  • 8

Protestnom šetnjom od zgrade suda do policijske stanice, Ćupričani su danas podržali svog sugrađanina Sašu Ilića, mladića kome su zbog povrede na gradilištu pre deset godina amputirane obe ruke, a sud još nije presudio o krivici.

Okrivljeni Velimir Stamenković, prebogati lokalni biznismen sa čijeg je objekta Ilić pao jer je pretrpeo strujni udar sa obližnjeg dalekovoda, godinama ne dolazi na suđenja. Policija ga još nije uhapsila iako je u avgustu za njim raspisana centralna poternica.

I današnje ročište je takođe propalo iz istog razloga, pa su Ćupričani, okupljeni pred sudskom zgradom, sa transparentima "Pravda za Sašu Ilića" prošetali mirno centrom grada do policijske stanice.

Jelena Zlatanović, koja je koordinatorka protesta, kaže da pravda deceniju nije zadovoljena i da podrška nesrećnom mladiću mnogo znači, pogotovu što 20. oktobra, kada se navršava 10 godina od događaja, nastupa zastarelost krivičnog gonjenja.

- Svaki grad sigurno ima po jednog Sašu Ilića, gde su ljudi doživeli nesreću o kojoj se ćuti a krivac se ne kažnjava. Zato pozivam sve Ćupričane da nam se pridruže, da ne bude više tako. Protestovaćemo mirnom šetnjom svakog dana od 10 sati, da pravda konaćno postane dostižna za jednog unesrećenog ćoveka – rekla je Zlatanovićeva.

Saša Ilić imao je samo 19 godina kada je 20. oktobra 2004. pomagao u nameštanju oluka na poslovnom objektu, fabrici „Aleksandar“, čiji je investitor Stamenković. Objekat je bio sagrađen na nepropisnoj udaljenosti od dalekovoda pa se u jednom momentu uspostavio strujni luk i Ilić je pretrpeo udar struje od 25.000 volti. Pao je sa platforme, zadobio i frakturu lobanje. Lekari u Beogradu su mu jedva spasili život, ali su morali da mu amputiraju obe ruke.

Optužnica protiv Stamenkovića za teško delo ugrožavanja sigurnosti podignuta je tek posle 4 godine i još nije presuđeno.

-Osam poslednjih dana bio sam u Beogradu. Protestovao sam pred Vladom Srbije pokušavajući da skrenem pažnju n svoj slučaj. Rekli su mi da se sklonim, da kršim zakon, pa mi obećali da će Stamenkovića konačno uhapsiti, ali to se još nije desilo. Ja samo tražim d apolicija radi svoj posao - ogorčeno priča Ilić.

On se večeras vratio u Ćupriju i sutra će se pridružiti svojim prijateljima u protestu.

(Z.R.P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dorian

    2. oktobar 2014 | 23:02

    Hoce li dobiti podrsku drzavnih institucija ili samo sugradjana? Zaista nedopustivo je ovo.

  • Ana

    2. oktobar 2014 | 22:53

    Sram da bude sud.a i drzavu koja dozvoljava sudu i advokatima da se na tudjoj nevolji bogate. Pa sigurno,oba advokata sa sudijom se dogovore da otezu proces dok ne zastari. Ovaj mocnik placa sve njih a i ovaj jadnik. Da strajkuju nece fiskalni,a i zasto bi ovako im se vise isplati jer tesko se moze saznati sta i kako rade.

  • Mic

    2. oktobar 2014 | 22:35

    Drzavo Srbijo stidi se! Gde je sada pravda? Podrska za Sasu . Ko moze da pomogne u njegovom slucaju neka se javi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA