Američki snimatelj zaražen ebolom?!

Kamerman radi u Liberiji tri godine gde je izveštavao o eboli, a NBC ga je angažovala u utorak, dok su se već u sredu pojavili simptomi oboljenja kod njega, posle čega je odmah izolovan

  • 1

Snimatelj televizijske kompanije, državljanin SAD, koji je angažovan za izveštavanje o epidemiji ebole, inficiran je tim virusom u Liberiji i biće prevežen u SAD radi lečenja, saopštili su danas predstavnici En-Bi-Si (NBC) kompanije, čiji je on zaposleni.

Čitava TV ekipa, uključujući izveštača Nensi Snajdermen, biće vraćeni u SAD i biti u 21-dnevnom karantinu "radi predostrožnosti", izjavila je predsednica "NBC njuza" Debra Ternes.

Ovo je peti državljanin SAD zaražen virusom tog oblika hemoragične groznice, a prvi slučaj inficiranja novinara. Dosad su se među  inficiranim ljudim, našli lekari i humanitarni radnici.

Kamerman u Liberiji radi tri godine i izveštavao je o eboli, a NBC ga je angažovala u utorak, dok su se već u sredu pojavili simptomi oboljenja  kod njega, posle čega je odmah izolovan.

Za sada se na molbu porodice, njegov identitet ne saopštava, a Rojters navodi da je u pitanju 33-godišnjak. Snajdermanova, koja za američku TV mrežu prati medicinu, izrazila je uverenje da se kamerman inficirao pre nego što je angažovan u ekipi NBC-ja, jer obično protekne osam do deset dana do pojave prvih simptoma.

Do sada nijedan smrtni slučaj pacijenata dopremljenih pacijenata u SAD nije registrovan.

Najozbiljnije stanje je sa „teksaškim pacijentom“ Tomasom Erikom Dankanom koji je po dolasku u SAD iz Liberije, deset dana bio kod kuće a tek potom je hospitalizovan sa simptomima ebole. Lekari pokušavaju da utvrde ko je sve bio sa njim u kontaktu i četiri osobe su već izolovane.

Broj žrtava epidemije koja vlada u zapadnoafričkim zemljama premašio je 3.300 - od čega je veći deo u Liberiji, Sijera Leoneu i Gvineji, a inficiranih je više od 7.000, govore statistički podaci Svetske zdravstvene organizacije.

(Telegraf.rs/ Tanjug/ Foto-ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jušić

    3. oktobar 2014 | 11:17

    Žalosno. Nadam se da će se to naći rješenje, žao za cjeli narod

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA