EBOLA I U EVROPI: Drugi pacijent zaražen virusom u Nemačkoj

Reč je o saradniku jedne međunarodne organizacije za pomoć čiji identitet nadležne službe nisu želele da otkriju, kao ni to gde je u Africi bio angažovan

  • 2

Pacijent oboleo od ebole stigao je uz najstrože sigurnosne mere u Frankfurt, gde je danas smešten u izolacionu stanicu Univerzitetske klinike, javljaju nemački mediji, podsećajući da je krajem avgusta prvi oboleli od ove smrtnosne bolesti bio u Nemačkoj, na klinici u Hamburgu.

U slučaju pacijenta smeštenog danas u frankfurtskoj klinici, radi se o saradniku jedne međunarodne organizacije za pomoć, a njegov dolazak obezbeđivali su i policija i vatrogasci, kao i medicinsko osoblje potpuno obučeno u zaštitna odela, prenose mediji, ukazujući da nadležne službe nisu dale podatke o nacionalnosti pacijenta, niti gde je bio angažovan u Africi.

Organizatori leta su se dugo borili sa pitanjem da li će transport ovog pacijenta u Nemačku biti dozvoljen, ukazuju mediji.

U Nemačkoj se krajem prošlog meseca javilo oko 2.000 dobrovoljaca na poziv Ministarstva odbrane, upućen vojnicima i civilnim službenicima Bundesvera, za angažman u zapadnoj Africi u suzbijanju bolesti ebola.

Ministar odbrane Ursula fon der Lajen je tako veliki odaziv pozdravila.

Nemačka vlada se ovih dana našla na udaru kritika organizacije Lekari bez granica da ne čini dovoljno u borbi protiv ebole, a kancelar Angela Merkel je obećala dodatnu pomoć.

(Telegraf.rs / Tanjug / Foto - Ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mi nismo anđeli

    3. oktobar 2014 | 22:56

    Eto ti ga na!!! Doslo i u Evropu. Naje*ali smo. Ovako i onako. Neko od bolesti neko od poplava...itd.

  • Cica

    5. oktobar 2014 | 03:13

    Pohvalno:,chedo Adolfa se vraca kuci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA