BOSANAC IZRAČUNAO: Evo zašto je dobro osnovati stranku! (VIDEO)

- Glasanjem za male stranke, mi koji unapred znamo da će jedva preći cenzus, zapravo omogućavamo i podstičemo korupciju - objašnjava mladi bosanski matematičar Mirsad Mehmedović

  • 2

Mirsad Mehmedović, mladi matematičar iz Bosne i Hercegovine je na veoma zanimljiv način objasnio zašto je dobro baviti se politikom i osnovati stranku.

Na Jutjubu se pojavio snimak u kom on ukazuje da je neophodno da izlaznost na izbore bude velika kako bi manje stranke, koje su nastale iz nezadovoljstva radom velikih stranaka i nemaju pravu ideju, dobile manju priliku da učestvuju u vlasti.

- Ne može ni jedna politička partija u BIH, ako ne dobije barem 500 hiljada glasova, da vlada dobro. Uvek će se naći kočničari, male stranke koje će tražiti ustupke. Glasanjem za male stranke, mi koji unapred znamo da će jedva preći cenzus, zapravo omogućavamo i podstičemo korupciju - rekao je Mehmedović.

Mirsad smatra i da ne treba glasati za one koji "pokraj svog imena imaju i ime osnivača stranke, ili bolje reći vlasnika te stranke".

- Treba glasati za poštene ljude. Samo oni mogu da nas izvuku iz nevolje. Samo pošten čovek može da bude dobar u svome poslu. A na stvaranje tog poštenja pre svega utiču majka i otac. Poštenje se ne stiče preko noći. Pošteni će me razumeti. Jedino poštenjem može da se korača kroz blato politike - završio je Mehmedović pozivajući mlade da izađu na izbore.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ccc

    3. oktobar 2014 | 22:56

    Bravo za tebe majstore! Sve si to dobro rekao. Sto više političkih partija ima to je gore..

  • Drvar

    3. oktobar 2014 | 22:48

    Svaka cast jednostavno i dobro objasnjeno cak sam naucio i nesto sto nisam znao. Preporucujem svima da pogledaju video do kraja. #drvar

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA