KOMISIJA MEGATRENDA: Stefanovićev doktorat nije plagijat!

- Komisija je jednoglasno zauzela stav da ne postoji osnov za pokretanje postupka za poništavanje diplome Fakulteta za poslovne studije u Beogradu o stečenom naučnom nazivu doktora ekonomskih nauka, izdate na ime dr Nebojše (Branko) Stefanovića - navodi se u izveštaju komisije Univerziteta Megatrend

  • 7

Nezavisna komisija Univerziteta Megatrend u kojoj su profesori sa državnih univerziteta i koja je proveravala doktorsku disertaciju ministra policije Nebojše Stefanovića nije našla da ima osnova za njeno poništavanje, saznaje Danas.

- Komisija je jednoglasno zauzela stav da ne postoji osnov za pokretanje postupka za poništavanje diplome Fakulteta za poslovne studije u Beogradu o stečenom naučnom nazivu doktora ekonomskih nauka, izdate na ime dr Nebojše (Branko) Stefanovića - navodi se u izveštaju.

Kako objašnjavaju, tekstovi kojima se dovodi u pitanje samostalnost predmetnog rada nemaju karakter inicijative za pokretanje postupka za oduzimanje stečenog naučnog stepena, bar onako kako je predviđeno propisima Univerziteta, odnosno principima iz zakona, piše u izveštaju komisije.

Članovi nezavisne komisije za proveru kvaliteta doktorske disertacije ministra Stefanovića su: profesor Božidar Leković, Ekonomski fakultet u Subotici Univerziteta u Novom Sadu; Svetislav Tabaroši, profesor u penziji Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Profesor Ivan Radosavljević sa Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA