SRPKINJE OTIŠLE DA RATUJU ZA VEHABIJE: Očevi ih preveli u Islam i poslali u Džihad!

Nevena Pavlović (19) iz Beograda i Anita Šaćiri iz Smedereva bore se na strani ekstremista u Siriji. Očevi su ih preveli u islam, a u rat su otišle sa muževima

  • 95

Na strani muslimanskih ekstremista u Siriji bore se dve državljanke iz Srbije, prenosi Informer.

Beograđanka Nevena Pavlović (19) i Smederevka Anita Šaćiri otišle su u džihad pod uticajem vehabijskog pokreta u koje su ih uvukle porodice i muževi!

HAPŠENI S VEHABIJAMA

Nevena Pavlović je kćerka bivšeg taksiste iz Zemuna, Gorana Pavlovića (sada zvanog Abdulah), koji je 2002. godine prešao u islam, a potom se pridružio vehabijskom pokretu. U međuvremenu je celu porodicu preveo u islam. Ćerku Nevenu, dok je još bila maloletna, udao je za bosanca Samida Cicvaru, sa kojim trenutno ima dvoje dece.

- Iako se Samidu i Neveni pre samo šest meseci rodila druga kćerka, to ih nije sprečilo da odu da ratuju na strani islamista u Siriji. npretpostavlja se da ih je tamo sačekao Nevenin otac, koji je ranije otišao sa grupom vehabija da se bori protiv režima Bašara el Asada - otkriva izvor Informera.

Goran Pavlović prešao je u islam na nagovor jednog prijatelja muslimana. Klanjao je u beogradskoj džamiji, izučavao Kuran i išao na hadžiluk u Meku.

Jedno vreme živeo je u sabirnom centru bosanskih vehabija u Gornjoj Maoči, a sa sobom je poveo suprugu i maloletnu ćerku, koju je ubrzo udao za Samida Cicvaru. Posle policijske racije na vehabije, Pavlović se sa porodicom sklonio u srce Šumadije, u selo Bosut kod Aranđelovca, gde mu živi otac Tomislav.

Prošle godine, Goran i njegov zet bili su uhapšeni zbog nelegalnog držanja oružja, ali su ubrzo pušteni da se brane sa slobode. Posle hapšenja, rođaci Pavlovića u Bosutu ispričali su da su u poslednje dve-tri godine primetili da se nešto neobično dešava s Goranovom porodicom. 

Radiša i Branka Pavlović rekli su da su se njihovi rođaci potpuno otuđili od njih, da su se plašili kako možda prodaju drogu, a da nisu mogli da veruju da su postali vehabije.

- Mogli su nas sve pobiti, a mi ne bismo znali zašto - priča rođak Pavlovića.

VEZE S BOSNIĆEM

Gorana i njegovog zeta su, kažu, povremeno viđali u selu.

- Uvek su bili sa dugim bradama i nekom neobičnom odećom, ali niti smo mi njih smeli nešto da pitamo, niti su oni nas nešto pitali. Znamo da je Tomislav sa porodicom nekada živeo u naselju Cerak u Beogradu. Videli smo Gorana kako sedi i čita Kuran dok čuva koze - navodi rođak Pavlovića.

Prema nezvaničnim informacijama, Pavlović je u Bosni pronašao novu ženu, Asimu Handanagić, čija su braća najbliži saradnici uhapšenog vođe krajiških vehabija Bilala Bosnića.

O Aniti Šairi iz Smedereva manje se zna, ali je poznato da je u Siriju otišla sa bosanskim mudžahedinom Eminom Hodžićem, sa kojim se u pauzi između borbi venčala po šerijatskim običajima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bosanac

    4. oktobar 2014 | 12:52

    Svi ovi sto su vehabije oni moraju ići u rat žalosno je to ali oni su godinama uzimali pare za svoje brade i za vjeru da glume muslimane ja jesam musliman ali ne odobravam ovo sta ovi rade za mene ovo nisu muslimani poz

  • Vexystar

    4. oktobar 2014 | 10:58

    Saciri? Pa kakva je ona srpkinja kad je Siptarka? A ovaj ex Srbin sada poturica sramota da sam mu roditelj odrekla bih ga se

  • ズ1枚とピリ辛の

    4. oktobar 2014 | 13:36

    Ја сам муслиман,не бошњак,имам мозга и мислим да су ово испрани мозгови,бити муслиман,не значи узети пушку у руке и убијати или кило експлозива и дићи се у ваздух.Прави муслиман треба бити побожан,богобојазљив,што значи да се плаши Бога и да све што ради,ради са богобојазношћу.Треба се жртвовати за породицу,остати нормалан, подизати и васпитавати децу на патријархалан начин.Поздрав свим муслиманима који данас славе Курбан Бајрам,а хришћанима и осталима пријатан дан.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA