DIREKTOR PORESKE UPRAVE: Počećemo kontrolu estradnih zvezda!

- U prethodnom periodu Poreska uprava je kontrolisala neke estradne ličnosti, ali to nije dalo rezultate ne zbog toga da je neko bio korumpiran, već zato što što estradne zvezde dobro znaju, a bogami imaju i sredstva da plate dobre poreske konsultante - istakao je Marinković

  • 11

Vršilac dužnosti direktora Poreske uprave Marko Marinković je istakao da estradne zvezde imaju velika sredstva da plate dobre poreske konsultante, koji su ih naučili da porez prijavljuju u stranim državama i da će od sad početi da se kontrolišu prihodi koje ostvaruju u javnim umetničkim nastupima, a posebno će se pažnja okrenuti i na njihovu imovinu i način na koji je ona stečena.

- U prethodnom periodu Poreska uprava je kontrolisala neke estradne ličnosti, ali to nije dalo rezultate ne zbog toga da je neko bio korumpiran, već zato što što estradne zvezde dobro znaju, a bogami imaju i sredstva da plate dobre poreske konsultante - istakao je Marinković i dodao da isti ti poreski konsultanti, od kojih su neke kolege iz PU, eduvali su estradne ličnosti da prijavu poreza obavljaju u stranim zemljama.

On je takođe dodao i to da e se u narednom periodu kontrolisati i fizička lica koja prihode ostvaruju javnim umetničkim nastupima, a posebna pažnja će biti okrenuta i ka imovini i načinu na koje je ona stečena u odnosu na zvanično prijavljene prihode.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nina

    5. oktobar 2014 | 00:06

    Oni su jadni siromasni, nemaju ni kuce ni auta, nemaju nista. Treba njima svima dati te penzije kao sto je Ilic dobio. Ne dirajte te srpske dragulje. Srbija ne moze u EU bez njih.

  • Ex sns

    5. oktobar 2014 | 00:10

    ??! Kolko to mora da je dobar taj konsultant da kaze pevaljki ono sto svi znaju? Pa i Becker je poreze placao u Monaku a kamoli nase pevaljke?! Ono sto moze je ukrstanje imovine i prihoda,vrlo prosto,nakon toga se razreze porez i eto kinte za stranacke vojnike na drzavna jasla,da primaju plate bar 1 g.od tih para.

  • djisko

    5. oktobar 2014 | 08:45

    kandidujem onu sa liftom u kuci da bude prva

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA