DIREKTOR EPS-a: Nema poskupljenja struje, otpustićemo trećinu direktora!

- Nećemo tražiti poskupljenje struje, održaćemo sistem stabilnim, i to nam je sada prioritet. Radićemo na tome da se smanji broj administracija i broj direktora u centrali. Želim da naš sistem posluje efikasnije - istakao je direktor Elektroprivrede Srbije, Aleksandar Obradović

  • 3

Generalni direktor EPS Aleksandar Obradović je izjavio večeras da neće tražiti poskupljenje struje do kraja grejne sezone i najavio za jednu trećinu smanjenje broja direktora u sistemu do kraja godine.

Obradović je za RTS rekao da je Elektroprivreda Srbije spremna za zimu i da se ne očekuju restrikcije.

- Mi ćemo spremno dočekati zimu, a oporavak Kolubare ide brže nego što smo očekivali, tako da te količine električne energije koje smo planirali pre par meseci da uvozimo, sada vidimo da nam neće biti potrebne - rekao je on.

Imajući u vidu najavljeni uvoz električne energije, na pitanje šta posle toga, Obradović je odgovorio da postoji plan i za uvoz posle tog perioda, ali da ne želi da otkrije sve zbog konkurencije, a takođe se razmatra i uvoz uglja.

- Nećemo tražiti poskupljenje struje, održaćemo sistem stabilnim, i to nam je sada prioritet. Pokrenuli smo sve aktivnosti i za finansijsku stabilnost elektroprivrede Srbije i uz pomoć Vlade Srbije već smo obezbedili značajna sredstva od institucija kao što je Svetska banka, a trenutno pregovaramo sa EBRD i drugim bankama - istakao je on.

Komentarišući inofrmacije da u EPS ima 650 direktora, Aleksandar Obradović je kazao da je njegov izbor za direktora kompanije mnogima zadao glavobolje, i to ljudima van sistema koji ne žele da se EPS reformiše, ali i drugim direktorima koji znaju da će izgubiti svoje pozicije.

- Konkretno, radićemo na tome da se smanji broj administracija i broj direktora u centrali. Planiram da do kraja godine smanjim broj direktora za trećinu, da naš sistem posluje efikasnije - naveo je on ističući da će biti ukinuta sva bespotrebna radna mesta.

- Samo sa ovim procesom korporativizacije, koji očekujem da krene do kraja godine, mi ćemo uštedeti 100.000 evra dnevno, a očekujem da uštede budu i veće - rekao je Obradović.

Među prvim koracima će biti formiranje distributivne kompanije na osnovu zaključka vlade od pre dve godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MMilan

    6. oktobar 2014 | 08:43

    Ne za trecinu,vec za tri cetvrtine smanjiti broj pretplacenih direktora,administraciju za najmanje polovinu,partijske kadrove sve izbaciti,eto

  • djole

    6. oktobar 2014 | 08:12

    Najzad da neko kaže da otpusta direktore!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA