ŠOKIRAO SVET: Dečak brani džihadiste koji su ga bili oteli! (VIDEO)

Husein koji je Kurd iz Sirije kog su ekstremisti oteli sa još 140 dece na putu iz škole, rekao je da su ih oni prvo odveli u džamiju da se pomole, a zatim ih smestili u osnovnu školu koju su pretvorili u zatvor. Takođe je istakao da islamisti ubijaju samo one osobe za koje su utvrdili da su nevernici

  • 22

Mervan Mohamed Husein, jedan od 70 dečaka koje su džihadisti Islamske države oslobodili proteklih dana, šokirao je svet podrškom svojih otmičara.

Husein koji je Kurd iz Sirije kog su ekstremisti oteli sa još 140 dece na putu iz škole, rekao je da su ih oni prvo odveli u džamiju da se pomole, a zatim ih smestili u osnovnu školu koju su pretvorili u zatvor. Njega su ispitivali da li ima rođake i da li poznaje nekog od kurdskih boraca.

- Rekao sam da nemam, a oni su me udarili kablom pet, šest puta. Neke dečake su mnogo više pretukli, a neke su mučili elektrošokovima, čak su ih i besili. Plašili smo se - rekao je on i dodao:

- Konstantno smo se pitali da li će i nas ubiti. Međutim, shvatili smo istinu. Oni nikoga ne kolju bez razloga i bez dokaza, kao ni bez prethodne provere da li je ta osoba nevernik - ispričao je Husein koji je bio pun razumevanja prema njima.

Međutim, najveći šok je usledio kada je rekao da džihadisti ništa loše nisu uradili i kada je objasnio da su kurdski borci nevernici po zastavi IS-a, na kojoj piše da "Nema drugog Boga osim Boga".

(Telegraf.rs / Izvor: edition.cnn.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • EU

    5. oktobar 2014 | 23:22

    Ispran mozak

  • Napokon Istina

    5. oktobar 2014 | 23:48

    Dječak priča šta je doźiveo .. Ne prepričava unapred isplaniran scenario kako nekima odgovara .. Govori Istinu !!!

  • okok

    6. oktobar 2014 | 00:20

    Pa naravno da je istina to svi znaju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA