JAK TAJFUN U JAPANU: Poginulo 6 ljudi, povređeno 23 (FOTO)

Vetar sa udarima od 180 kilometara na čas divljao je obalom, dok je tajfun otvorio klizišta u centralnoj oblasti Japana, kažu iz Nacionalne meteorološke stanice

  • 0

"Fanfon", jak tajfun koji ovih dana pogađa Japan praćen je snažnim vetrom, jakim talasima i obilnom kišom usled čega je preporučena evakuacija 1,7 miliona ljudi, dok je strogo naređeno da se 50.000 stanovnika iz centralne japanske prefekture Šizuoka. U ovoj prirodnoj katastrofi, šest osoba je izgubilo život ili se vodi kao nestalo, a otkazano je 600 avio-letova kao i brojni železnički polasci.

Među poginulima ili nestalima u nevremenu su tri američka vojnika koje je tajfun oduvao u more, saopštila je japanska policija i obalska straža. Što se tiče povređenih, trenutno se spominje broj od 23 ljudi širom zemlje koji su u nesrećama nažalost zadobili lakše ili teže povrede, kako javljaju tamošnji lokalni mediji.

Da podsetimo, vlasti u Japanu su zbog novih žrtava "Fanfona" prestale pretragu na vulkanu Ontake za telima onih koji se još uvek vode kao nestali, već više od nedelju dana posle iznenadne erupcije koja je usmrtila najmanje 50 ljudi.

Prema izveštaju Nacionalne meteorološke stanice, vetar sa udarima od 180 kilometara na čas divljao je obalom, dok je tajfun otvorio klizišta u centralnoj oblasti Japana.

Oluja je zahvatila Tokio oko 11 časova po lokalnom vremenu i zatim okrenula ka severoistoku, donoseći kišu ostrvu Honšu, dok je centralni deo tajfuna premestio u oblast nad Pacifikom.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA