EBOLA STIGLA U EVROPU: Medicinska sestra se zarazila lečeći sveštenika!

Medicinska sestra testirana je na prisustvo virusa ebole, i nalazi su pozitivni, navode španski izvori. Radi se o osobi koja je bila član time koji je lečio španskog sveštenika Manuela Garciu Vieju

  • 0

Medicinska sestra iz Madrida koja je lečila žrtvu ebole u tom španskom gradu verovatno je postala najnovija žrtva opasne zaraze, i to prva koja je zaražena van Afrike.

Medicinska sestra testirana je na prisustvo virusa ebole, i nalazi su pozitivni, navode španski izvori. Radi se o osobi koja je bila član time koji je lečio španskog sveštenika Manuela Garciu Vieju, koji je 25. septembra umro od ebole u bolnici u Madridu, nakon što se zarazio virusom u Sijera Leoneu.

Medicinska sestra danas je primljena u bolnicu s visokom temperaturom, nakon čega su naručeni testovi, prenosi Jutarnji.hr.

Za sada je u svetu potvrđeno više od 7.500 slučajeva zaraze ebolom, a do sada je umrlo 3.400 ljudi, najviše u Zapadnoj Africi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA