Srpkinja se bori da bude prva žena na čelu SAD!

- Melisa Bin je odrasla na Park Ridžu i pored Crkve Svetog preobraženja u blizini čikaškog aerodroma "O'Hara". Tu je svirala tamburicu, igrala srpski folklor i kola "Moravac" i "Čačak" - kaže ekspert za dijasporu Marko Lopušina

  • 21

Srpkinja Milica Luburić (52), odnosno Melisa Bin, bivši član kongresa iz Demokratske partije Ilinoisa i profesor univerziteta Ruzvelt u Čikagu, bori se da jednog dana postane prva žena na čelu Amerike.

Binova je ćerka Vidaka Luburića iz sela Belica, koji je gradio srpske crkve po SAD, kaže ekspert za dijasporu Marko Lopušina.

- Melisa Bin je odrasla na Park Ridžu i pored Crkve Svetog preobraženja u blizini čikaškog aerodroma "O'Hara". Tu je svirala tamburicu, igrala srpski folklor i kola "Moravac" i "Čačak" - tvrdi Lopušina.

Politička platforma kongresmenke Melise Bin fokusira se na pitanje porodice i roditelja, posebno majki.

-  Ona gaji nadu da će jednog dana biti predsednik SAD. Kao svaki američki Srbin, kongresmenka obožava Nikolu Teslu - kaže Lopušina i podseća da joj je predsednik Tomislav Nikolić dodelio orden srpske zastave trećeg stepena za zasluge u razvijanju i učvršćavanju miroljubive saradnje Amerike i Srbije.

Lopušina skreće pažnju i na Endrjua Nikolića, još jednog Srbina koji je ostvario veliki uspeh na političkoj sceni u Australiji gde je član saveznog parlamenta te zemlje.

- Nikolić je član laburističke partije Tasmanije. Rođen je 1961. godine u Prokuplju, a sada živi u Lonsestonu. Ima diplome više vojnih koledža u Australiji i SAD, ali i dve fakultetske diplome iz društvenih nauka i umetnosti i tri magistrature. Po struci je brigadirni general, a po profesiji političar. Na poslednjim izborima u Australiji izbeglo mu je mesto ministra odbrane i vojske - kaže Lopušina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA